Slovenija > Črna kronika
91 ogledov

Mladeniči padli v roke policistom

Rop Hranilnice Lon
1/7
PU Kranj
Policisti so v ponedeljek preprečili rop Hranilnice Lon na Kapucinskem trgu v Škofji Loki in pridržali štiri osumljence. Gre za združbo treh mladoletnikov in enega 20-letnika, ki je morda zagrešila tudi katerega od 11 ropov bančnih ustanov na Gorenjskem letos.

Kranjski kriminalisti so na podlagi predhodno pridobljenih informacij sumili, da bo v eni od denarnih ustanov na Gorenjskem izvršen oboroženi rop. Opazovali so več ustanov, okoli 16. ure pa preprečili oborožen rop Hranilnice Lon na Kapucinskem trgu.

Filmski scenarij

Prijeli so dva mladoletnika, ki sta zamaskirana in oborožena s strelnim orožjem vstopila v hranilnico, pištoli namerila v uslužbenko ter od nje zahtevala denar. V tistem trenutku so v prostor vstopili policisti, so sporočili s kranjske policijske uprave. Pozneje so ugotovili, da sta roparja uporabljala strašilni pištoli, ki pa sta bili po videzu enaki pravemu orožju.

Policisti so prijeli še enega mladoletnika iz okolice Škofje Loke, ki je takoj po prijetju roparjev s skuterjem pobegnil proti Podlubniku. Pozneje so policisti ugotovili, da je pred hranilnico pazil na prihod policije.

Policisti so našli tudi kraj, kjer sta osumljena shranila oblačila, ki sta jih nameravala uporabiti pri begu. Ugotovili pa so, da jima je pomagal tudi 20-letni Kranjčan, bil pa naj bi organizator ropa. Bil je že večkrat obravnavan zaradi različnih kaznivih dejanj, tudi zaradi ropa. Preostali trije mladoletniki pred tem še niso bili obravnavani zaradi kaznivih dejanj.

V policijskem pridržanju

Vse štiri so v ponedeljek pridržali, s kazensko ovadbo pa bodo privedeni k preiskovalni sodnici okrožnega sodišča. Grozi jim kazen od treh do 15 let.

Na policiji preverjajo še, ali so bili pridržani vpleteni tudi v druge primere ropov. Na Gorenjskem so namreč letos obravnavali 31 ropov, od tega 11 ropov denarnih ustanov. Zoper 18 osumljencev so vložili kazensko ovadbo, preiskanost ropov na Gorenjskem pa je podobno kot drugod v državi približno 40-odstotna.

Komentarjev 1
  • Oxxo 20:11 14.november 2013.

    "Prijeli so dva mladoletnika, ki sta zamaskirana in oborožena s strelnim orožjem..."ko ste to pisali, je bilo že ZNANO DEJSTVO, da sta vztopila s plastičnimi "igračamI"... torej NISTA BILA oborožena s strelnim orožjem, ker ta dva ponaredka ne streljata...