Slovenija > Črna kronika
385 ogledov

Mladi sopotnici mrtvi, trije ranjeni v hudi prometni nesreči

Prometna nesreča
1/4
Sandi Zajc/PGD Mengeš
V nedeljo ponoči se je zgodila huda prometna nesreča, v kateri sta v gorečem avtu umrli mladi dekleti, še trije moški pa so bili poškodovani. Do tragedije so vodile številne okoliščine.

Kot je pojasnil Miran Šadl iz policijske uprave Maribor, je do nesreče prišlo malo po polnoči v nedeljo zjutraj, ko sta na relaciji Šentilj - Sladki vrh, v križišču za Ceršak, trčili dve vozili.

"19-letni moški je vozil osebni avtomobil po regionalni cesti iz smeri Selnice ob Muri proti Šentilju v Slovenskih goricah. V nepreglednem desnem ovinku, izven naselja Ceršak, je z vozilom zapeljal v
levo, na levo smerno vozišče in kljub zaviranju s sprednjo desno stranjo vozila trčil v sprednjo desno stran osebnega avtomobila, ki ga je takrat iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 39-letni moški. Po trčenju je prvo vozilo odbilo v levo na travnato nabrežino, kjer se je vnelo."

Nadaljevanje je strašno:

"Mimovozeči moški in njegova sopotnica sta iz gorečega vozila izvlekla voznika in njegovega 18-letnega sopotnika na prednjem sedežu. Na zadnjem sedežu sta ostali v vozilu ukleščeni ženski, stari 18 in 19 let. Ker ju ni bilo mogoče rešiti, sta v požaru obe zgoreli in umrli. Moška sta utrpela hude telesne poškodbe."

Voznik drugega vozila se je v nesreči lahko telesno poškodoval. Požar  so  pogasili gasilci, reševalci pa so tri moške prepeljali v UKC Maribor. Ogled  kraja  prometne  nesreče, ki ga je vodil dežurni preiskovalni sodnik Okrožnega  sodišča v Mariboru, ob navzočnosti dežurne državne tožilke iz Okrožnega državnega tožilstva v Mariboru, so opravili policisti Postaje prometne policije  Maribor. Preiskovalni sodnik je na kraju odredil več izvedenskih mnenj in sodni obdukciji za pokojni.

Drugi voznik je vozil pijan, kaj pa prvi?

V postopku so policisti ugotovili, da je 39-letni voznik, v katerega se je zaletel povzročitelj, vozil osebni avtomobil pod vplivom alkohola. Elektronski indikator alkohola je namreč pokazal, da je imel v organizmu 0,52 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka.

Elektronski indikator alkohola je pokazal, da je imel v organizmu 0,37 miligrama alkohola v litru  izdihanega zraka tudi 18-letni sopotnik v povzročiteljevem vozilu, domnevni povzročitelj prometne nesreče pa zaradi poškodb ni mogel opraviti preizkusa.

Za povrh pa še konoplja

Ker so bili med nudenjem prve pomoči pri enem od udeležencev najdeni posušeni delci rastline  rjavo  zelene  barve,  za  katero se sumi, da je prepovedana droga konoplja, so policisti zoper vse tri preživele odredili strokovni  pregled, da se bo ugotovilo, ali so imeli v organizmu alkohol,
prepovedane droge ali psihoaktivna zdravila.

Regionalna cesta je bila za ves promet zaprta med 00.10 in 05.51, promet pa je bil preusmerjen po okoliških ulicah. 19-letnega povzročitelja nesreče bodo policisti kazensko ovadili.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 56
  • komentiram 22:00 13.junij 2022.

    Aleš Jordan in Sabina Jordan, upam da vajina Žana Larisa najde za partnerja idiota, ki bo divjal po cesti in bo ona končala kot nesrečni dekleti.

  • Žurnalček 09:47 27.april 2017.

    Ni kriv za nesrečo , čeprav je bil vinjen in če prometni izvedenec poda mnenje , da ni mogel storiti ničesar za preprečitev trka , ne bo odgovarjal za krivdo v nesreči, makar bil 19 letni povzročitelj trezen ! Bo ...prikaži večo samo ob izpit za nekaj časa !

  • srecnii 08:22 25.april 2017.

    Imaš prav, če bi vsi vozili po predpisih, tako BTW naše ceste niti za omejitve niso, moraš vozit skoz naselje 50 izven 70-80, ker za 90-100 je preveč lukenj, bankin in zje*anga asfalta.