Slovenija > Črna kronika
53 ogledov

Mladoletnik avto zapeljal v potok

Prehitro je peljal, prišlo je do nesreče, avto je povsem uničen. Še najbolj skrbi to, da ga je vozil mladoletnik, oče pa je sedel poleg.

Tržiški policisti so včeraj popoldne v  Jelendolu  obravnavali mladoletnika, ki je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil  oblast  nad avtomobilom in s ceste zapeljal v potok. Poleg je bil tudi njegov oče in dva mladoletna potnika. Avtomobil je bil v nesreči povsem uničen,  poškodovan pa k sreči ni bil nihče od udeleženih. O vožnji 17-letnika bodo policisti  obveščali  pristojno  okrajno  sodišče,  očeta pa so kaznovali z globo, ker je omogočil vožnjo avtomobila osebi brez vozniškega dovoljenja.

"Mlade  naj  vožnjo najprej učijo avtošole in inštruktorji," pri tem izpostavljajo policisti. Osebni avtomobil sme  voziti  mladoletnik,  ki  je  starejši  od  16 let, in šele takrat, ko izpolnjuje posebej predpisane pogoje. V šoli vožnje je moral opraviti tečaj CPP,  teoretični  del  vozniškega izpita pred izpitno komisijo in praktični del  usposabljanja  v šoli vožnje. Med vožnjo avtomobila mora biti prisoten tudi  preverjen spremljevalec, vozilo pa označeno s predpisano »L« tablico. Avtomobil  se  pod  temi  pogoji  lahko  vozi  največ  dve  leti od začetka usposabljanja,  spremljevalec  pa  je  odgovoren  za  varnost  vožnje in za prekršek, ki ga je storila ta oseba, razen če ga ni mogel preprečiti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.