Slovenija > Črna kronika
8 ogledov

Mladoletnik v smrt zaradi prehitre vožnje

Prometna nesreča PGD Slovenske Konjice
Poročali smo že o včerajšnji hudi prometni nesreči na območju Šentjerneja, v kateri je umrl komaj 16-letni voznik. Danes so znane okoliščine nesreče, do katerih je pripeljala policijska preiskava. Na Dolenjskem še ena nesreča, ki jo je zakrivil mladoletni voznik avta.

Policisti so po opravljenem ogledu kraja prometne nesreče ugotovili, da je 16-letni voznik vozilosebni avtomobil Renault clio po lokalni cesti iz smeri Orehovice proti Šentjerneju. "Pri vožnji po klancu navzdol je v ovinku na mokrem in spolzkem vozišču zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom. Vozilo je drselo po vozišču, zapeljalo na njivo in travnik in silovito trčilo v drevo," pojasnjuje Alenka Drenik z novomeške policijske uprave.

Dodaja, da sta bila udeleženca ukleščena v avtomobilu, iz vozila so ju rešili gasilci. 16-letni voznik je zaradi hudih poškodb umrl na mestu nesreče, hudo poškodovano 15-letno potnico pa so reševalci odpeljali v bolnišnico.

16-letni voznik ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja in med vožnjo ni uporabljal varnostnega pasu. Vozil je neregistriran avtomobil, na katerem so bile nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu. Tudi potnica ni bila pripeta z varnostnim pasom. Po zaključeni preiskavi bodo policisti o ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo.

Še ena nesreča mladoletnega voznika

Včeraj nekaj pred 7. uro zjutraj so bili policisti obveščeni o nevarni vožnji voznika osebnega avtomobila Ford mondeo, ki naj bi v Dolu pri Trebnjem vijugal po vozišču, ogrožal ostale udeležence v prometu, izgubil oblast nad vozilom in zapeljal s ceste na travnik.
Policisti so 17-letnega kršitelja z območja Litije izsledili in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. V litru izdihanega zraka je imel 0,61 miligramov alkohola (1,27 g/kg). Povzročitelj nesreče je v vozilu prevažal 16-letnega potnika. Avtomobil so zasegli in o kršitvah obvestili starše mladoletnika.

Nekatere okoliščine policisti še preverjajo.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 2
  • pisava 02:22 07.junij 2016.

    Policija pa preventivno v akcijo. Spet nas bodo lovili in nam dali pihati. Vse za varno vožnjo. Zdaj mora polcija napolniti mošnjiček, saj so zabušavalii skoraj pol leta. Nardili so za nekaj miljonov primanjkljaja.

  • Ivo 21:02 06.junij 2016.

    Koliko jih je pa še ušlo. Danes mimo Karteljevega je črn clio peljal blizu 150 km/h po lokalni cesti. Pa da ne pozabim kako znajo stacionarni radar postavit na AC na delovišču ravno, ko je omejitev 60 km/h in FUUUUL ...prikaži več nevarno. Super ste, res.