Slovenija > Črna kronika
22 ogledov

Mladoletnika grozila z nožem, z njima tudi otrok

Napadalec z nožem. Slika je simbolična. Shutterstock
Trije mladoletniki, eden od njih je še otrok, grozili po Ljubljani. 15-letnik v hišnem priporu.

Sreda belega dne, okoli dvanajste ure so na Celovški cesti v Ljubljani trije mlajši fantje ogovorili moškega, oziroma mu grozili.

Ker se na njihova ogovarjanja ni odzval, so najprej hodili za njim, ga obstopili, nato pa je eden od mladeničev iz žepa potegnil nož, dogajanje pred nekaj dnevi opisujejo ljubljanski policisti, ki so mladoletnike še isti dan prijeli, ob tem pa ugotovili, da je bil med njimi tudi otrok.

"Oškodovanec je poskušal zbežati, pri tem pa ga je eden prijel za ramo in ga poskušal zadržati, vendar se mu je nekako uspelo iztrgati iz prijema in je zbežal. V razgovoru je oškodovanec posredoval tudi opis storilcev, na podlagi slednjega pa so policisti neznance kmalu izsledili na Dražgoški ulici. Med postopkom je bilo ugotovljeno, da gre za dva mladoletnika in otroka," je zapisala Nataša Pučko s Policijske uprave Ljubljana.

15-letnik v hišnem priporu

Policisti so pozneje ugotovili, da so omenjeni ob deveti uri istega dne na Grubarjevem nabrežju oropali še mlajšega fanta, mu ravno tako grozili z nožem in to za mobilni telefon.  

"Med preiskavo je bilo ugotovljeno, da je eden od mladoletnikov osumljen še treh kaznivih dejanj ropa, ki jih je izvršil z uporabo noža (kazanje in grožnja po uporabi). V enem od dejanj je z njim sodeloval še otrok. V slednjem primeru sta od oškodovanca poskušala izsiliti denar, v drugih dveh primerih, ko je mladoletnik deloval sam, pa je enemu oškodovancu z grožnjo odtujil mobilni telefon, od drugega pa je poskušal izsiliti denar, kar mu pa ni uspelo." so še ugotovili policisti.  so  

Najnevarnejšemu med mladimi napadalci, 15-letniku, je preiskovalni sodnik odredil hišni pripor, drugega mladoletnika in otroka so policisti po razgovorih predali zakonitim zastopnikom.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Ferluci 08:43 26.november 2015.

    Kakorkoli že, v Ameriki takšnim osebam sodijo kot polnoletnim osebam. Strpat v zapor in konec!