Slovenija > Črna kronika
2 ogledov

Mlajši moški kradli pečice in televizorje

(Foto: Dejan Mijovič) Žurnal24 main
Ljubljanski policisti so prišli na sled skupini mlajših moških, ki so vlamljali v razstavne prostore v Ljubljani ter ukradli več tehničnih in predmetov bele tehnike za več kot 100 tisoč evrov.

Policisti so vložili kazensko ovadbo zoper skupaj sedem fizičnih oseb, starih med 18 in 26 let, ter dva mladoletnika. Navedeni so osumljeni več kaznivih dejanj velike tatvine po 205. členu kazenskega zakonika.

V različnih sestavah so tako, kot so sporočili s Policijske postaje Ljubljana, februarja in marca 2011 trikrat vlomili v razstavni prostor podjetja na območju policijske postaje Bežigrad, kjer so odtujili več kosov indukcijskih plošč, pečic, pomivalnih strojev ter LCD-televizorjev. Pri dveh vlomih so tako odtujili za okoli 60 tisoč evrov tehničnih predmetov in predmetov bele tehnike.

15. marca so bili ljubljanski policisti okoli 23.20 spet obveščeni o vlomu v razstavni prostor. Na kraju kaznivega dejanja so prijeli in odvzeli prostost štirim osebam. V neposredni bližini objekta pa so našli 43 indukcijskih plošč in osem LDC-televizorjev v skupni vrednosti 16 tisoč evrov. Na kraj dejanja so se tatovi tako kot v ostalih primerih pripeljali s tovornim vozilom ter ga parkirali v bližini objekta.

Še en rop z istimi udeleženci pa se je zgodil v noči na 30. december lani, ko so vlomili v trgovino v Pavšičevi ulici v Ljubljani. Odtujili so LDC-televizorje, DVD-predvajalnike, digitalne fotoaparate in kamere ter s tem podjetje oškodovali za okoli 30 tisoč evrov. Prav tako so med 15. in 17. januarjem vlomili v prodajalno na Agrokombinatski cesti v Ljubljani, kjer so odtujili predmete v vrednosti okoli devet tisoč evrov.

Pri hišni preiskavi, ki je bila opravljena na podlagi odredbe sodišča, so pri enem izmed osumljenih policisti zasegli tudi pištolo z naboji, so še sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.