Slovenija > Črna kronika
20 ogledov

Množični posiljevalec na Majorki

Majorka Shutterstock
Španska policija turiste na Majorki svari pred množičnim posiljevalcem.

Moški naj bi v popularnem letovišču Magaluf v zadnjih treh letih napadel najmanj šest žensk, nazadnje pa je udaril pred petimi dnevi. Policija zato ženskam svetuje izredno pazljivost.

Ali je posiljevalec v preteklosti napadal le turistke, ni znano. Vsaj ena od žrtev pa prihaja iz Velike Britanije. Kot je za medije povedala, jo je neznanec maja leta 2008, le šest dni po prihodu na otok, na katerem je delala v baru, posilil in večkrat zabodel. Prepričana je, da bi jo ubil, če se ne bi pretvarjala, da je že mrtva. Tudi njegova zadnja žrtev naj bi bila turistka. Ta je povedala, da jo je posiljevalec večkrat močno udaril, dokler ni napol nezavestna obležala na cesti. Nato je tudi njo posilil. "Ženske napada v zgodnjih jutranjih urah, ko so na poti nazaj v hotel," je povedala policija in dodala, da so na območjih, na katerih se nahajajo diskoteke, že povečali varnostne ukrepe. "Za zdaj še ni nikogar umoril, a če ga kmalu ne ujamemo, se lahko zgodi tudi najhujše," še poudarjajo na policiji.

Posiljevalec naj bi bil atletske postave in temnejše polti, ženske pa naj bi ogovarjal v slabi angleščini.

Komentarjev 1
  • allstarr111 09:09 11.julij 2011.

    Koja je to budala, kaj ne ve, da ženske ki pridejo same tja iščejo ravno to, temopoltega tipa atletske postave, če ga je pa še v hlačah malo čez mero je pa sploh OK.