Slovenija > Črna kronika
5269 ogledov

Tovornjak povzročil množično trčenje na primorski avtocesti

Prometna nesreča na primorski avtocesti
1/2
Gasilska enota Stara Vrhnika
Včeraj ob 21.16 so na avtocesti med Brezovico in Vrhniko v smeri Kopra trčila tri osebna, tovorno in kombinirano vozilo, poroča portal uprave za zaščito in reševanje.

Do nesreče je prišlo med Logom in Vrhniko, v prometni nesreči je bilo po podatkih policije udeleženo še eno vozilo več: štiri osebna vozila in dve tovorni vozili.

"Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik tovornjaka, ki je vozil v smeri Kopra zaradi neprilagojene hitrosti trčil v vozilo pred njim, ki se je ustavilo zaradi razmer v prometu. Nato je tovornjak trčil še v eno tovorno in eno osebno vozilo, ki ga je odbilo naprej v vozilo pred njim," kažejo prve ugotovitve policije. Policisti so vozniku tovornjaka, ki je nesrečo povzročil, izdali plačilni nalog.

Na srečo je bila v prometni nesreči le ena izmed voznic lahko telesno poškodovana, z reševalnim vozilom so jo odpeljali v klinični center.

Zaradi ogleda in odpravljanja posledic prometne nesreče je bila avtocesta v smeri Kopra zaprta do 23.30.

Gasilci PGD Stara Vrhnika, Verd in GB Ljubljana so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorje, iz rezervoarja tovornega vozila prečrpali okoli petsto litrov pogonskega goriva, s tehničnim posegom razmaknili zagozdena vozila ter nudili pomoč policistom in delavcem DARS-a pri čiščenju posledic nesreče s cestišča. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • sam50 09:15 19.december 2019.

    Je pa zanimivo,da tudi ob manjših poškodbah tovornih vozil najprej izčrpajo nafto iz rezervoarjev. Pa verjetno udeleženci iz tretjih držav nikdar ne pridejo po to gorivo,ki ga ni ravno v zanemarljivih količinah in kje to konča ??

Sorodne novice