Slovenija > Črna kronika
17 ogledov

Močno pijan vozil v napačno smer

Slovenija 28.11.10, napacna smer, prepoved, znak, tabla, opozorilo, Slovenija, B Žurnal24 main
Včeraj iz smeri Obrežja proti Novemu mestu voznik po avtocesti vozil v nasprotno smer.

Policiste novomeškega Operativno komunikacijskega centra je včeraj okoli 12.30 občan obvestil, da na avtocesti iz smeri Obrežja voznik vozi v nasprotni smeri. Kršitelj naj bi vozilo na avtocesti kasneje obrnil in nadaljeval z vožnjo proti Obrežju.

O nevarni vožnji voznika so bili takoj obveščeni policisti na terenu, ki so kršitelja izsledili, ustavili in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 59-letni voznik je imel v litru izdihanega zraka 1,17 miligramov alkohola (2,43 g/kg). Odvzeli so mu prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Okoliščine nevarne vožnje policisti še preverjajo in bodo po zaključenem postopku zoper kršitelja ustrezno ukrepali.

Čim prej na nevarnost opozorite tudi druge

Zakon o pravilih cestnega prometa določa, da je globa za vožnjo v nasprotni smeri določena v višini najmanj 1.200 evrov z izrekom 18 kazenskih točk, kar pomeni prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja.

"Voznikom, ki opazijo, da nekdo vozi v napačni smeri ali so o tem obveščeni, svetujemo, naj zmanjšajo hitrost in vklopijo vse štiri smernike, da na ta način na nevarnost opozorijo ostale voznike. Vozijo naj zelo previdno, upoštevajo varnostno razdaljo in o nevarnosti kar najhitreje obvestijo policiste na številko 113," pri tem svetuje Alenka Drenik z novomeške policijske uprave.

Voznikom, ki ugotovijo, da so zapeljali na nasprotno smerno vozišče avtoceste pa svetujejo, naj ustavijo vozilo (po možnosti zunaj vozišča in tako, da ne ogrožajo sebe in drugih udeležencev v cestnem prometu). O tem naj takoj obvestijo tudi policiste, ki bodo poskrbeli za ustrezno zavarovanje vozila in varnost ostalih udeležencev v prometu.

Komentarjev 2
  • mirko 12:53 03.februar 2015.

    cviček je kriv, naj cviček plača kazen.

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 12:33 03.februar 2015.

    jz bi takmu vzel izpit pa nikol več dovolil da ga ponovno opravlja. taki nimajo kej delat na cesti.