Slovenija > Črna kronika
18 ogledov

Močno pijana ni zdelala krožišča

Prometna nesreča PU Kranj
V Lescah je včeraj zvečer 33-letnica povzročila prometno nesrečo, v kateri je bila udeležena sama.

K dogodku je pripomoglo kar nekaj kozarcev preveč, saj je Radovljičanka napihala 1,38 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka (mg/l). V krožišče je zapeljala v po nepravilni strani in se z avtomobilom prevrnila na bok.

Utrpela je lahke telesne poškodbe, iz vozila pa so ji pomagali gasilci. Prometni policisti pa bodo v obdolžilnem predlogu predlagali, naj se ji odvzame vozniško dovoljenje. 

"Opozarjamo, da vsaka vožnja  pod  vplivom alkohola povečuje tveganje za nesrečo v prometu, saj alkohol oslabi sposobnost normalnega miselnega presojanja. Voznik je zato prepričan, da vozi bolje kot dejansko, temu pa sledijo slabša sposobnost  zaznavanja,  napačne ocene razdalj, počasne reakcije, motnje pri ravnotežju in zožen zorni kot. Voznik na določene nevarnosti sploh ne reagira več. Zato vozite le trezni in upoštevajte tudi druga cestnoprometna  pravila, še zlasti pravila o hitrosti, prednosti, prehitevanju, uporabi varnostnih pasov in mobilnih telefonov ter varnostni razdalji," opozarjajo na Policijski upravi Kranj.


Komentarjev 1
  • NejaS 09:57 05.februar 2014.

    V Lescah. Novinarji, jezik je vaše orodje in dolžnost! Pa res ni težko preverit: http://m.anyterm.info/praslon.php?beseda=Lesce&chk%5B%5D=