Slovenija > Črna kronika
112 ogledov

Morali evakuirati Namo

zaprta Slovenska cesta
1/2
Žurnal24 main
V Ljubljani je prišlo do poškodbe plinovoda, zaradi česar so morali evakuirati tudi Namo.

Nekaj po 9. uri je pri izvajanju gradbenih del na križišču Slovenske ceste in Čopove ulice prišlo do poškodbe na plinovodu. Pri tem je začel uhajati plin. "Intervencijska služba Energetike Ljubljana je uhajanje takoj zajezila, sanacija plinovoda pa še poteka in bo zaključena do popoldneva. Vsi odjemalci, ki jim je zaradi tega dogodka prekinjena dobava zemeljskega plina, so o prekinitvi dobave že obveščeni, oskrba z zemeljskim plinom pa bo vzpostavljena takoj po sanaciji plinovoda, in sicer predvidoma okoli 16.ure," so sporočili iz Energetike Ljubljana.

"Na kraj so bili poleg policistov napoteni tudi gasilci. Policisti so zaradi varnosti ljudi in premoženja zavarovali širše območje," so sporočili s PU Ljubljana. Preventivno so evakuirali tudi trgovski center Nama. "Pristojne službe so sanirale poškodbe in ustavile uhajanje plina, zato nevarnosti za občane ni. Po do sedaj znanih podatkih, je bila ena oseba odpeljana z reševalnim vozilom zaradi vdihavanja plina," so še zapisali. 

Slovenska bo mesec dni zaprta

Na Slovenski ulici potekajo dela, ki naj bi predvidoma trajala mesec dni. Med Čopovo in Šubičevo cesto obnavljajo komunalno infrastrukturo in opravljajo rekonstrukcijo ceste. Zaradi del so spremenjene tudi linije avtobusov mestnega potniškega prometa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.