Slovenija > Črna kronika
81 ogledov

Morilcu, ki je truplo vrgel v Dravo, 16 let zapora

Drava Fotosmedia
Pri sodbi so upoštevali, da 28-letnik trpi za bipolarno motnjo, narcistično osebnostno motnjo in sindromom odvisnosti od alkohola. Sicer bi lahko za zapahi sedel 30 let.

Osemindvajsetletni Sebastijan Štrucl bo moral zaradi umora pet let starejše partnerke preživeti 16 let za rešetkami, je razsodila okrožna sodnica Vanja Verdel Kokol. Truplo Petre Borko so iznakaženo našli v reki Dravi, danes poroča Delo.

Štrucl je v stanju bistveno zmanjšane prištevnosti umor zagrešil 17. junija lani v Mariboru. V avtomobilu je svoje dekle davil s trakom za pritrjevanje tovora, jo po licih in nosu ožigal z avtomobilskim vžigalnikom ter jo prebodel z 19-centimetrskim izvijačem, debelim sedem milimetrov. Na truplu je bilo kar 24 vbodov.

Različna izvedenska mnenja

Glede Štruclove neprištevnosti nista bila enakega mnenja psihiatra Andrej Pišec in Jože Magdič, zato je v postopku sodelovala tudi komisija za fakultetna izvedenska mnenja. Nevropsihiatrinja Martina Tomori je ocenila, da je pri Štruclu prisotna bipolarna motnja, narcistična osebnostna motnja in sindrom odvisnosti od alkohola.

"Rad bi se vrnil k mami"

V sklepni besedi je Štrucl poudaril, da se dogodka ne spomni, a ga obžaluje. "Prosim, rešite me zapora, rad bi se vrnil k mami, ki mi pomeni vse v življenju," je nagovoril sodnico. "Rad bi se ozdravil odvisnosti od alkohola in rad bi postal normalen državljan," so njegove besede povzeli na Delu.

Namesto 30 le 16 let zapora

Čeprav je zagovornica zahtevala, da se Štrucla oprosti ali vsaj upošteva, za čem vse boleha, je sodnica sledila tožilstvu. Pri odmeri kazni je bila sicer milostna, saj mu je namesto 18 let zapora dodelila 16 let in poudarila, da gre za kazen na spodnjem minimumu. V najslabšem primeru bi lahko dobil 30 let zapora, zaključuje Delo.

Komentarjev 3
  • mph 17:14 09.maj 2013.

    Jaz bi take sodnike in pravnike poslal vsaj za 30 let v neko temnico, kot vzgled podobnim. Halo??' Opisujejo koliko časa in s čem jo je mrcvaril in to je zmanjšana prištevnost? In ker je zelo verjetno, da vmes ne ...prikaži več bo ozdravel, lahko računamo, da bo kmalu po prestani kazni ponovil dejanje.

  • reider 13:03 20.marec 2013.

    Me zanima,kak bi sodnica dosodla,če bi njeno ščerko tak prezračil in vrgel v vodo. Drugač pa če bi jaz bil sodnik bi ga odzdravil to njegovo bipolarno motnjo z z dvema elektro poloma u rit in bi gorel ko božično ...prikaži več drevesce. Tak da vete,kako se ta motnja zdravi.

  • mph 10:30 20.marec 2013.

    A je potreben sploh kakšen komentar kakšne zakone in kazni od K imamo???