Slovenija > Črna kronika
5 ogledov

Morilec čaka na spopad s policisti

1/13
Žurnal24 main
Britanski morilec, ki je ustrelil svoje bivše dekle, njenega spremljevalca in policista, naj bi se skrival v gozdu v okolici vasi Rothbury. Oborožen z dvema puškama naj bi se želel spopasti s policisti.

Policisti so v bližini kraja Rothbury našli šotor, v katerem naj bi prebival morilec Raoul Moat. Za informacije, ki bi pripeljale do njega, so ponudili 10.000 dolarjev.

Fotografije iskalne akcije si lahko ogledate v galeriji. Opozarjamo, nekatere so pretresljive.

Kot je povedal inšpektor Neil Adamson, so v šotoru našli številne predmete, med drugim tudi pismo, naslovljeno na njegovo bivše dekle Samantha Stobbart.

Pismo potrjuje, da je bil njen bivši partner, ki je podlegel strelskim ranam, policist − dejstvo, ki ga je policija ves čas zanikala. Moat ima po prepričanju policistov eno ali dve pištoli. Po najnovejših informacijah je Moat zakrivil tudi rop trgovine v bližini mesta Blyth.

Sicer pa ga policisti iščejo zaradi umora svojega bivšega dekleta in njenega novega spremljevalca; poleg tega je poškodoval policista.

In ravno na policiste je usmeril svoj bes. Fanta svoje bivše spremljevalke, ki jo je v pismo oklical za "tisto pravo ljubezen", je ustrelil, ker je mislil, da je policist: "Če ne bi bil policist, ga ne bi ubil." V enem izmed pisem grozi, da bo pokončal tudi sosedo, ki je trdila, da ga je slišala pretepati njegove otroke.

Medtem se je oglasil oče dekleta, s katerim je imel otroke. "Raoul, sin, prosim, to se mora nehati. Vse, kar počneš, je to, da ogrožaš moj odnos z vnuki. Veš, da mi pomenijo vse na svetu in da se jim nič ne bo zgodilo. Veš tudi, da se tvoji hčerki ne bom zlagal, če bo spraševala po tebi − kako dober oče si bil in kako slabo se je končalo. Prosim, predaj se."

37-letni Moat, ki je delal kot redar, je par ustrelil v četrtek; v soboto pa je hudo ranil še policista Davida Rathbanda.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.