Slovenija > Črna kronika
9853 ogledov

Po pol leta zveze jo je ubil, potem pa ...

Lazar Terentić Večer
Na mariborskem okrožnem sodišču se je začelo sojenje 20-letnemu Lazarju Terentiću, obtoženem uboja partnerice Emilije M.

Kar se je v noči na letošnji 26. maj dogajalo v večstanovanjski hiši na Partizanski cesti v Mariboru, spominja na filmsko grozljivko. Komaj 20-letni Lazar Terentić, rojen v Kosovski Mitrovici, vendar državljan Slovenije, se je sprl s sedem let starejšo partnerico Emilijo M. iz Srbije, s katero sta bila skupaj pol leta.

Oba so že obravnavali zaradi nasilja v družini

V svoji garsonjeri jo je po verbalnem sporu pretepel in zadavil. Tudi njegovo nadaljne obnašanje je povsem nerazumljivo. Za nekaj časa je odšel iz stanovanja, se vrnil in telefoniral mami, ki prav tako živi v Mariboru, češ da sta se z Emilijo skregala, in naj pride ponj. Rekla mu je, naj sam uredi zadevo, ker je njen mlajši sin bolan.

Terentić je spal ob truplu, naslednje jutro pa ga je poklicala mama. Pomiril jo je, da je vse v redu, in odšel na urgenco, ker se je med pretepom z Emilijo poškodoval po roki in nogi, zdravnikom se je zlagal, da se je udaril ob rob postelje.

Sledila je še ena noč ob mrtvi Emiliji, nato pa ga je klicala njena mati. Najprej ji je zatrdil, da njena hčerka spi, nato pa le priznal, da sta obračunala med sabo in da je v komi. Izvedeli smo, da so v preteklosti oba, Lazarja in Emilijo, obravnavali zaradi nasilja v družini, njo pa tudi hospitalizirali zaradi paranoidne shizofrenije.

Prepir sta slišala soseda

Da z Lazarjevim duševnim stanjem ni vse v redu, je opozarjal tudi njegov oče, ki je sina med njegovim obiskom v Kraljevu celo naročil na pregled pri psihiatru. Toda do tega ni prišlo, Lazar je dva dni prej sedel na avtobus in se vrnil v Slovenijo. Na sojenju se za zdaj brani z molkom, njegov zagovornik, odvetnik Simon Dolinšek, pa bo menda skušal dokazati, da je bil med dejanjem neprišteven. Psihiatrični izvedenec Mladen Vrabič je sicer nasprotnega mnenja – da je bil Terentić prišteven.

Danes sta pred sodnico Ksenijo Hrastnik pričala njegova soseda na Partizanski cesti. Zakonca je 25. maja okrog enajstih zvečer zmotil hrup. Po besedah Božene J. je ženska kričala "Pusti me!": "Vsaj štirikrat je to izgovorila, šla sem do vhodnih vrat in skozi kukalo videla moškega na hodniku, ki je nekaj tipkal na telefon. Mislila sem, da se je skregal z žensko, ona pa da je odšla."

Prosil bi za cigareto

Naslednje jutro je Terentić potrkal na njihova vrata, a se mu Božena ni upala odpreti. Nazadnje je njen mož Željko J. popoldne, ko se je vrnil iz službe, vprašal Lazarja, kaj je želel. Ta se je opravičil in pojasnil, da je zgolj hotel prositi za cigareto. Željku se je zdel malo čuden, praske pod njegovim vratom pa je povezal s prepirom prejšnji večer. Da Emilija najverjetneje mrtva leži v stanovanju, pač ni mogel slutiti.

Danes sta bili na prostor za priče vabljeni tudi Emilijina mama in sestra, a sta se opravičili, ker da sta v prehudi duševni stiski.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.