Slovenija > Črna kronika
3 ogledov

Morilec poskušal ubiti tudi otroke

Mihićinac s spremstvom pred sodiščem Žurnal24 main
"Mihićinac je ustrelil partnerico, nato pa začel streljati na nas. Otrokom sem zaklical, naj zbežijo," je povedal zet morilca Danijel Lešković.
"Poklical je partnerico, naj vzame dokumente iz vrečke, ki je ležala na zadnjem sedežu avtomobila. Ko se je sklonila, jo je brez besed hladnokrvno ustrelil v glavo, nato pa je začel streljati po nas, ki smo stali okoli avtomobila, in zadel mojo Ivano," je povedal očividec včerajšnjega dvojnega umora v Ozlju Danijel Lešković. Ta je s svojimi tremi otroki bežal pred 53-letnim tastom Mirkom Mihićincem, ki je sredi mesta, 20 metrov od policijske postaje, ustrelil svojo nekdanjo partnerico, 60-letno Ano, in njeno hčerko Ivano, ki je bila stara 30 let.

"Bežite!"
"Otrokom sem zaklical 'Bežite!' in stekel za njimi. Mihićinac je za nami nekajkrat ustrelil, enkrat pa je ustrelil tudi na policiste, ki so ga nato obvladali. Tudi če je imel kakšen razlog, da je streljal na svojo partnerico, zakaj je potem streljal na mojo soprogo, name in na moje otroke?" se sprašuje obupani Lešković in dodaja, da je njegova tašča Anica pred 20 dnevi prišla na obisk k svoji hčerki. Odločila se je, da bo ostala pri njej, saj jo je po njenih besedah partner psihično maltretiral in jo zaklepal v hišo, ko je odhajal v službo, zaradi česar je tudi pristala v psihiatrični kliniki.

"Pred sedmimi dnevi smo šli v Ozalj v spremstvu policistov v njegovo hišo, a je dejal, da dokumentov nima. Njegov oče je nam in policistu grozil s sekiro," je še dejal Lešković.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.