Slovenija > Črna kronika
17 ogledov

Morilec žensk bo sedel

Zaradi umora šestih žensk je sodišče Picktonu prisodilo dosmrtno ječo. Žurnal24 main
Rejca prašičev, ki velja za najhujšega kanadskega serijskega morilca – domnevajo, da je ubil okoli 50 žensk – so zaradi umorov šestih žensk obsodili na dosmrtno ječo.

Sodišče je rejca prašičev Roberta Picktona v nedeljo spoznalo za krivega prvih šestih umorov, čaka pa ga še sojenje za umor dvajsetih drugih žensk. Večina med njimi naj bi bila prostitutk in narkomank iz okolice Vancouvra.

"To, kar se je zgodilo tem ženskam, je bilo brezčutno in podlo," je po razglasitvi kazni dejal sodnik James Williams.

Na Picktonovem posestvu so našli dokaze, zaradi katerih so ga obtožili umorov Sereene Abotsway, Mone Wilson, Andree Joesbury, Brende Wolfe, Georgine Papin in Marnie Frey. Vsaj dve od njih naj bi ustrelil, potem pa njihova trupla razkosal in z njimi hranil prašiče. Na njegovi prašičji farmi s klavnico so preiskovalci našli ostanke žrtev, v njegovem avtomobilu pa puško kalibra 22, na kateri je bila poleg njegove tudi DNK žrtev.
Obtoženi je umore najprej priznal, nato pa zanikal, policija pa domneva, da bi lahko na seznamu žrtev bilo skupaj do 50 žensk.

Po 25 letih bo sodišče odločalo o pogojnem izpustu, vendar je malo verjetno, da bi do njega prišlo, zato bo morilec po vsej verjetnosti preostanek življenja preživel v ječi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.