Slovenija > Črna kronika
48 ogledov

Motorist povzročil več nesreč, štirje poškodovani

Vrhnika PIC
Na primorski avtocesti se je okoli 18. ure zgodilo več prometnih nesreč. Štiri osebe so bile poškodovane, od tega lažje tudi dva policista. Nastala je večkilometrska kolona.

Okoli 18. ure se je na primorski avtocesti med Vrhniko in Logom zgodila prometna nesreča, v kateri je bilo udeleženih več vozil.

"Po do sedaj zbranih obvestilih je zbrano, da je 56-letni voznik motornega kolesa znamke BMW F800 vozil v smeri proti Logu, kjer je zaradi zgostitve prometa dohitel počasi premikajočo kolono vozil," je pojasnila predstavnica PU Ljubljana Maja Ciperle Adlešič in nadaljevala, da naj bi 56-letni motorist, ki naj bi vozil z neprilagojeno hitrostjo, najprej oplazil osebno vozilo 50-letnika, ki se mu je skušal umakniti na prehitevalnem pasu avtoceste.

Po tem je motorno kolo 56-letnika, ki je vozil tudi 48-letnico, odneslo v službeno vozilo policije znamke Opel Astra. Vozilo policije je po trčenju motornega kolesa odneslo naprej. Slednje je nato trčilo v vozilo znamke Toyota Corolla verso pred seboj, ki ga je vozila 31-letna voznica.

Štirje poškodovani ...

V nesreči se je 56-letni motorist huje poškodoval, njegova 48-letna potnica pa lažje, z reševalnim vozilom sta bila odpeljana v ljubljanski klinični center. V nesreči sta bila lažje poškodovana tudi 38-letni policist in potnica 34-letna policistka.

Ogleda prometne nesreče sta se udeležili tudi dežurna preiskovalna sodnica in državna tožilka. V nesreči je po oceni policije nastalo za okoli 10.000 evrov materialne škode.

Komentarjev 2
  • Avatar olor
    olor 07:36 23.maj 2016.

    no no

  • Žurnalček 03:30 23.maj 2016.

    Upajmo , da mu je noge potrgal norcu staremu !