Slovenija > Črna kronika
27 ogledov

Motorist prevozil rdečo luč

Znak Stop policija Mojca Marot
Malo pred tretjo uro zjutraj se je v Spodnjih Hočah zgodila prometna nesreča, za posledicami katere je umrl motorist.

Nesreča se je zgodila ob 2.56 v križišču v Spodnjih Hočah. Dvainštiridesetletni motorist iz okolice Maribora je pripeljal po Miklavški cesti v Spodnjih Hočah, iz smeri Rogoze proti Zgornjim Hočam. V semaforiziranem križišču z Ljubljansko cesto ni upošteval rdeče luči na semaforju v smeri njegove vožnje in zapeljal v križišče.

Takrat je po Ljubljanski cesti, iz smeri Slivnice proti Mariboru, pripeljal 26-letni voznik tovornega avtomobila Scania s priklopnikom iz Madžarske. Voznik motornega kolesa je s prednjim delom motornega kolesa trčil v desno bočno stran tovornega avtomobila. Po trčenju je voznik motornega kolesa padel na vozišče, motorno kolo pa je zadelo v robnik pločnika in drog semaforja ter se vnelo.

Voznik motornega kolesa je na kraju prometne nesreče umrl, voznik tovornega avtomobila pa po trčenju ni ustavil in ostal na kraju prometne nesreče, ampak je vožnjo nadaljeval v smeri Maribora. Ob 4.10 so ga policisti izsledili v bližini naselja Turnišče. Voznika so pridržali in ga bodo z obdolžilnim predlogom privedli k dežurnemu sodniku za prekrške.

Posredovali so gasilci JZZPR Maribor in PGD Hoče, ki so zavarovali in osvetlili kraj nezgode, pomagali reševalcem ter počistili iztekajoče nevarne snovi s cestišča.

Komentarjev 1
  • roscha 22:19 13.avgust 2011.

    Voznik motornega kolesa je s prednjim delom motornega kolesa trčil v desno bočno stran tovornega avtomobila.Voznik šleparja (verjetno polnega: beri 40 ton teže) pomoje tudi vedel ni, da se mu je butec zaletel v prikolico...