Slovenija > Črna kronika
5 ogledov

Motorist pripeljal napačno, voznik avta na streho

(Foto: null) Žurnal24 main
Motoristična in kolesarska sezona je tu. K sreči prvi pomladni konec tedna še ne beležimo smrtnih nesreč, kljub temu pa brez trkov ni šlo.

Preko vikenda sta se le na gorenjskih cestah zgodili dve nesreči, v katerih so bila udeležena enosledna vozila. V soboto okoli 12.30 je voznica na cesti iz Železnikov proti Davči zaradi nepravilne strani vožnje trčila v kolesarja, ki je padel po cesti in se poškodoval; slabi dve uri kasneje pa je bil v nesreči v Kokri udeležen še voznik, ki je oblast nad avtomobilom izgubil med umikanjem motoristu, ki je   nepravilno   pripeljal  nasproti.  Avtomobilist  se  je  v  nesreči  z avtomobilom prevrnil na streho.

Motoristi  in  kolesarji  naj  bodo  v  prometu  predvsem izjemno previdni, uporabljajo  naj  vso  razpoložljivo  zaščitno opremo, vozijo s prilagojeno hitrostjo  in  po  svojem  prometnem pasu,” pri tem opozarja Bojan Kos s kranjske policijske uprave. Zlasti varna naj bo vožnja skozi ovinke,  ki  naj bi predstavljala enega najmočnejših čarov motoristične vožnje, še opozarja Kos.

Pazijo naj tudi vozniki  avtomobilov,  tovornih  vozil,  traktorjev,  ki  naj motoristov in kolesarjev ne spregledajo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.