Slovenija > Črna kronika
17864 ogledov

Mrtva 27-letnica v visoki nosečnosti in novorojenček: Epilog

Prometna nesreča na avtocesti med Razdrtim in Senožečami, voznik je umrl ZGRS Sežana
Krivcu za smrt visoko noseče Mariborčanke osem let in osem mesecev zapora.

Povzročitelj oktobrske hude prometne nesreče na Nasipni ulici v Mariboru, v kateri je umrla 27-letna ženska v visoki nosečnosti, dva dni pozneje pa tudi njen novorojenček, bo moral v zapor za osem let in osem mesecev, so povedali na tožilstvu. Z 29-letnim Mariborčanom so sklenili sporazum o priznanju krivde, ki ga je sodišče sprejelo.

Kot je danes pojasnila namestnica vodje mariborskega tožilstva Januša Kušar Rotman, je bil z obtoženim sklenjen sporazum, s katerim je ta priznal krivdo za kaznivo dejanje nevarne vožnje v cestnem prometu.

Mariborsko tožilstvo je v sporazumu predlagalo, da mu sodišče izreče osem let in osem mesecev zapora ter stransko kazen enoletne prepovedi vožnje za vse vrste motornih vozil, pri čemer se čas prestane zaporne kazni ne všteje v čas trajanja stranske kazni.

Mariborsko sodišče je na torkovem predobravnavnem naroku sporazum sprejelo in obtoženemu v celoti izreklo predlagano kazen, je še pojasnila Kušar Rotmanova.

Do hude prometne nesreče je prišlo 27. oktobra lani, ko je pijani voznik na prehodu za pešce na Nasipni ulici zbil 27-letno nosečnico in psa, ki ga je peška vodila na povodcu. Dva dni po njeni smrti je umrl še novorojenček, ki so ga zdravniki uspeli rešiti s carskim rezom.

Policisti so pri vozniku opravili test vinjenosti, ki je pokazal 0,88 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka.

dezurni@zurnal24.si

 

* Fotografija je simbolična.

Komentarjev 7
 • patricija62 00:15 16.februar 2019.

  Idioti,to je lahko samo pri nas,1letna prepoved opravljanja vozniškega dovoljenja???!!!! Doživljenjsko prepoved bi moral dobit!!!!

 • Avatar Zala
  Zala 23:25 15.februar 2019.

  Ni umrla samo bodoča mamica in nerojeno detece. V tistem trenutku so "umrli" so tudi njeni domači, bodoči očka in njegovi domači. Koliko gorja, žalosti in za vedno pokopana prihodnjost. Trideset let bi bila komaj sprejemljiva kazen za tako kruto dejanje.

 • 23ad2f37766171aa38825fc71230ce1c4c61263b 19:23 15.februar 2019.

  Če bi bila to moja partnerka potem bi tega človeka odvlekel v gozd ga privezal na mravljišče da ga čisto počasi usmrtijo To bi bila pravica!