Slovenija > Črna kronika
6768 ogledov

Dolenjska: Mrtvo pijan tovornjakar obstal sredi avtoceste

tovornjak sredi avtoceste PU Novo mesto
Zahvaljujoč pogumnemu občanu na avtocesti ni prišlo do katastrofe.

V ponedeljek nekaj po 18. uri je na avtocesti pri postajališču Starine v smeri proti Novemu mestu na avtocesti obstal tovornjak. Občan iz okolice Cerkelj ob Krki je takrat bil na avtocestnem postajališču, kjer je izvajal zimsko službo. V času, ko je bila že tema in slabša vidljivost, je opazil, da je na prehitevalnem pasu in delno na voznem pasu obstalo tovorno vozilo, kar je predstavljalo izjemno nevarnost za druge voznike.

Občan je takoj priskočil na pomoč. Varno je stekel do tovornega vozila in se povzpel do kabine, v kateri je bil voznik, s katerim pa je bilo očitno nekaj narobe. Bil je povsem zmeden. Ni vedel niti tega, da je na avtocesti. Občan je vklopil vse štiri smernike in o nevarnosti obvestil policiste na številko 113.

V želji, da bi preprečil tragične posledice in voznike opozoril na oviro na avtocesti, je oblečen v odsevni brezrokavnik stopil za ograjo med obema smernima pasovoma, vklopil lučko na mobilnem telefonu in z mahanjem opozarjal voznike.

Kmalu so na kraj prišli policisti in zavarovali kraj. Med postopkom so ugotovili, da je 32-letni voznik, državljan Hrvaške, pod vplivom alkohola. V litru izdihanega zraka je imel 1,73 miligrama alkohola (3,6 g/kg). Po pregledu v bolnišnici so ga odpeljali v prostore za pridržanje, naslednji dan pa z obdolžilnim predlogom na Okrožno sodišče Novo mesto. Sodnica mu je izrekla globo v višini 1.220 evrov in stransko kazen 18 kazenskih točk oziroma prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja.

Na PU Novo mesto so naslednji dan prejeli klic voznika, ki se je želel zahvaliti občanu, ki ga je opozoril na nevarnost, in dejal, da mu je gotovo rešil življenje ali vsaj preprečil hudo prometno nesrečo.

Pogumnega občana je danes sprejel direktor Policijske uprave Novo mesto Janez Ogulin. Zahvalil se mu je za njegov odziv, odločno in pogumno ukrepanje, s čimer je izpostavil lastno varnost z namenom, da bi zavaroval druge.

tovornjak sredi avtoceste | Avtor: PU Novo mesto PU Novo mesto
dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 11
  • mari87 17:02 22.november 2018.

    Naredil bom 86 evrov na uro od doma. Bil sem šokiran, ko je moj sosed rekel, da je povprecje 95 dolarjev, vendar vidim, kako to pocne zdaj. Zdaj imam toliko svobode, ko sem sam šef. obiščite tukaj=====>>>> www.WebJob33.Com

  • jakec1575 16:04 22.november 2018.

    ne samo 1200e in 18 kazenskih tock. poskus uboja, ki ni uspel. ta model bo ze cez 1 mesec na cesti brez vozniske ali s ponarejeno. 5 let zapora rabi.

  • Avatar Leon
    Leon 15:23 22.november 2018.

    Ali policija lahko stavka na način ,da s tem ogroža življenja drugih udeležencev v prometu ? Vlada bi morala kaznovati vse , ki se jim dokaže ,da na določene rajonu ali odseku niso opravili svojega dela . Strah se je ...prikaži več oklenil ljudi in si nabavljajo orožje -legalno ali nelegalno ni pomembno !