Slovenija > Črna kronika
5135 ogledov

Mrtvo pijano voznico ustavljali s sireno in lučmi

Policija in nova vozila
1/2
Andrej Leban
Blejski policisti so danes zjutraj obravnavali močno pijano voznico, ki je bila iz prometa izločena med vožnjo iz Bleda proti Bohinju.

Voznici je preizkus alkoholiziranosti že ob osmi uri zjutraj pokazal rezultat prek dveh promilov alkohola (0.98 mg/l). Do trenutka ustavitve je voznica v takem stanju prevozila slabih 20 km.

Sum vožnje pod vplivom alkohola je policistom v prijavi naznanil drug udeleženec.

"Zaradi visoke stopnje alkohola je imela voznica velike težave pri vožnji, v njenih dejanjih pa so se pojavili praktično vsi nevarni dejavniki vožnje v alkoholiziranem stanju. Gre za nenadna zaviranja in pospeševanja, prehitro in prepočasno vožnjo, uporabo nasprotnega smernega vozišča za vožnjo, prekratko varnostno razdaljo, odsotnost reakcij, nezavedanje okolice itd.," so zapisali gorenjski policisti.

Koliko je bila voznica dovzetna za situacije v prometu priča tudi podatek, da najprej več sto metrov ni reagirala na modro luč policijskega vozila ter sireno in da je policijsko vozilo zaznala šele, ko jo je policist prehitel in ustavil s postopnim zmanjševanjem hitrosti.

Ustavljanje trajalo več kot pol kilometra, policist pa je bil v postopku precej ironično deležen očitka, da jo je s tem, ko jo je dobil na vožnji pod vplivom alkohola, spravil v težave.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Lavdan 15:41 10.maj 2018.

    Bohinjke ga dobro nesejo, saj 2 promila ni mačji kašelj.

  • Avatar darklord
    darklord 15:18 10.maj 2018.

    odvzem v.d. za zmeraj , prepoved opravljanja izpita za v.d., visoka kazen in prav ako zaplemba avtomobila!