Slovenija
46 ogledov

Mrzlo jutro, pod -20 stopinj Celzija

Mraz Profimedias
Zbudili smo se v mrzlo jutro, ko so se ponekod po Sloveniji temperature spustile tudi več kot dvajset stopinj pod ničlo. Mrzlo je tudi pri naših južnih sosedih, kjer poročajo o snegu s priobalnih mest, med drugim iz Dubrovnika.

Temperature | Avtor: Profimedias Profimedias
Najhladneje je bilo v Slovenj Gradcu, kjer so avtomatske merilne postaje Agencije za okolje ob 7. uri zjutraj namerile -21 stopinj Celzija. 

Zelo mrzlo je bilo tudi na Rudnem polju, kjer se je živo srebro na termometru spustilo do -18 stopinj Celzija. Po -16 stopinj Celzija so ob 7. uri zjutraj namerili na Kredarici, Rogli, na Ravnah na Koroškem, v Novem mestu in na brniškem letališču. Najtopleje je bilo v Kopru, kjer so namerili -5 stopinj Celzija. 

"Vremenoslovci za danes napovedujejo pretežno jasno, sprva v vzhodni Sloveniji tudi zmerno do pretežno oblačno vreme. "Burja na Primorskem bo sredi dneva postopno ponehala," pišejo pri Arso. "Najvišje dnevne temperature bodo od -7 do -1, na Primorskem do okoli 2 stopinji Celzija."

Ponoči se bo od severozahoda prehodno pooblačilo, zapihal bo jugozahodni veter. "Jutri bo na Primorskem zmerno do pretežno oblačno, drugod delno jasno," napovedujejo pri Arso. "Popoldne bo oblačnost naraščala, predvsem na Primorskem in Notranjskem bodo že manjše padavine, večinoma bo rahlo snežilo. Pihal bo jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od -9 do -5, ob morju okoli 1, najvišje dnevne od 0 do 5 stopinj Celzija."

V petek in prihodnji teden sneg

V petek bo oblačno, dopoldne se bodo padavine od zahoda postopno razširile nad večji del države. Po nižinah v notranjosti Slovenije bo sprva večinoma deževalo, čez dan pa bo dež večinoma prešel v sneg.

V soboto se bo ciklon umaknil nad osrednji in vzhodni Balkan, nad Alpami bo nastal šibak anticiklon. "K nam bo spet dotekal hladnejši zrak," pišejo pri Arso. "V nedeljo bo nad osrednjim Sredozemljem nastal nov ciklon, za katerega še ni prav gotovo, koliko bo vplival na vreme pri nas in koliko časa se bo tu zadrževalo ali pa se bo morda pomaknilo nad južno Sredozemlje." 

Mraz | Avtor: Profimedias Profimedias

V soboto in nedeljo tako kaže na suho vreme, od ponedeljka dalje pa se bo možnost sneženja spet povečala. Možno pa je tudi, da bodo padavine le prehodne in da bo proti sredini tedna suho vreme.

Sneg tudi v Dubrovniku

O hudem mrazu poročajo tudi s sosednje Hrvaške, nizke temperature in sneg povzročajo številne probleme tudi v Dalamciji. V snegu so obtičala mnoga vozila, zabeležili so več zdrsov vozil, težave pa imajo tudi v javnem prometu. 

Hrvaški mediji objavljajo fotografije zasneženega Dubrovnika. Mestna uprava je pozvala prebivalce, naj, če lahko, ostanejo doma, dežurne in komunalne službe pa so na terenu vse od jutra. 

Sneg v Dubrovniku | Avtor: 24sata 24sata

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.