Slovenija > Črna kronika
26 ogledov

Mučna pot Pakistancev do Slovenije

Kartonske škatle Shutterstock
Celjski policisti so v osebnem avtomobilu, ki ga je vozil srbski državljan, našli štiri Pakistance, ki so v državo prišli ilegalno.

29-letnega voznika so v nedeljo dopoldan ustavili na avtocestnem počivališču Lopata. Kazensko ga bodo ovadili zaradi suma prepovedanega prehajanja meje države, za kar je zagrožena denarna in do pet let zaporne kazni.

Iz Srbije skriti med kartonskimi škatlami

Štirje Pakistanci so stari  22, 28, 29 in 39 let in so nameščeni v centru za tujce. Policisti in kriminalisti so ugotovili, da so Pakistan zapustili že med letoma 2008 in 2010. V zadnji letih so živeli in občasno delali v Grčiji – za pot do tja so morali plačati med tri in šest tisoč evrov. Potovali so preko Irana in Turčije z različnimi prevoznimi sredstvi in peš.

Zdaj pa so želeli priti do Italije – za to pot so odšteli med 1.500 in 2.000 evrov. Iz Grčije so do Srbije odšli odšli preko Makedonije ali preko Albanije in Črne gore. V Srbiji so jih naložili v priklopno vozilo in jih med kartonaste škatle pripeljali v Slovenijo. "Kje natančno so potovali do Slovenije niso znali razložiti, v slabih razmerah so v tovornem vozilu potovali okoli 10 ur," so pojasnili na PU Celje.

Komentarjev 2
  • Uboscek 23:54 03.oktober 2013.

    O... kakšna škoda da jim ni uspelo priti v center EU in tukaj delati škodo :'(

  • dragec 18:47 02.oktober 2013.

    Ubogi pakistanci, če bi vedeli kam so prišli???????