Slovenija > Črna kronika
30 ogledov

Munc in Markačeva ostajata v priporu

Matic Munc sodnik Žurnal24 main
Natalija Markač in Matic Munc ostajata v priporu, je za zurnal24.si potrdil Munčev zagovornik Luka Podjed. Tako je danes odločil izvenobravnavni senat Okrožnega sodišča v Slovenj Gradcu in zavrnil pritožbo na v nedeljo izdan sklep o 30-dnevnem priporu.

Kot nam je zaupal odvetnik Matica Munca, Luka Podjed, je izvenobravnavni senat Okrožnega sodišča v Slovenj Gradcu zavrnil pritožbo za pripor Munca in Natalije Markač. Podjed pa bo v osmih dneh vložil zahtevo za varstvo zakonitosti.

Jutri pa bodo po naših informacijah zaslišali še ženo Matica Munca. Jernejo Munc so sicer priprli včeraj.

Spomnimo

Preiskovalna sodnica Okrožnega sodišča v Slovenj Gradcu je v nedeljo po večurnem zaslišanju odredila 30-dnevni pripor za Munca in Markačevo iz Svetovalnice Akcija!, in sicer zaradi ponovitvene nevarnosti in nevarnosti vplivanja na dokaze oziroma uničenja dokazov.

Munca in Markačevo je v četrtek ovadil oče več kot leto dni pogrešane petletne deklice iz Mežice Boštjan Kaker, ki je bil sicer sam 15. marca letos obsojen na tri leta in pol zaporne kazni zaradi odvzema in zanemarjanja hčerke.

Kakerjev zagovornik Boštjan Verstovšek je na Okrožno sodišče v Slovenj Gradcu že podal predlog za odpravo pripora za Kakerja, ki je sicer priprt od junija lani. Predlog bo obravnaval izvenobravnavni senat sodišča. Kdaj bo to, pa še ni znano.

Verstovšek meni, da razlogov za pripor več ni. Kaker po vloženi ovadbi, s katero odvzema mladoletne hčerke sumi Munca in Markačevo, po lastni volji sodeluje z organi pregona z željo, da čim prej najdejo deklico.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.