Slovenija > Črna kronika
18 ogledov

Munc: Policija kot užaljen otrok

Običajno mi očitajo pohlep po denarju, spolne stike s strankami in velikansko že Žurnal24 main
Munc iz Svetovalnice Akcij! odločen, da bo vztrajal pri opozarjanju na nepravilnosti: Stojim za svojimi trditvami in sem jih pripravljen podkrepiti z dokazi.
Gospod Drago Menegalija iz GPU mi žuga s sodiščem, kar lahko razumem tudi kot zaskrbljujočo prakso slovenske birokracije, da želi v kali zatreti poskuse odpravljanja nepravilnosti.
Matic Munc

"Žal očitno del slovenske policije mojega javnega nastopa ni dojel pravilno – kot odločen poziv k resničnemu sodelovanju. Ne razumem, zakaj mora MNZ zdaj delovati kot majhen užaljen otrok, ki je ostal brez lopatke in kanglice," je Matic Munc iz Svetovalnice Akcija! zapisal v odzivu na včerajšnje sporočilo Generalne policijske uprave. V njem, kot smo pisali včeraj, GPU Muncu med drugim grozi, da bi se lahko zaradi žaljenja policistov znašel tudi na sodišču.

Pohvalil je hiter in korekten odziv ministrice Katarine Kresal. "A naslednji dan smo lahko prebrali, tudi na spletni strani MNZ, drug odgovor, ki ga je očitno spisala druga roka, precej bolj razburjena in užaljena," je zapisal. Njegovi očitki policiji se, kot poudarja, ne nanašajo na policijske vrste nasploh, ampak na konkretne policiste in socialne delavce, ki v omenjenem primeru svojega dela niso korektno odpravili.

Policija po njegovih besedah še naprej daje nejasne odgovore v zvezi s potekom preiskav domnevne zlorabe "koroške deklice" in poziva GPU, naj pred obtožbami o šikaniranju počaka vsaj na mnenje protikorupcijske komisije, ki se z zadevo tudi ukvarja. "Trdo stojim za svojimi trditvami in sem jih pripravljen podkrepiti z materialnimi dokazi in pričanji, kjer koli bo treba," poudarja in zaključuje: "S sodelavko Natalijo Markač pripravljamo več tiskovnih konferenc, kjer bomo slovenski javnosti predstavili za policijo obremenjujočo dokumentacijo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.