Slovenija > Črna kronika
2176 ogledov

Na avtocesti gasili vozilo, zastoji zaradi nesreč

Goreče vozilo na primorki
1/2
PGD Vrhnika
Vozilo, ki je zagorelo na avtocesti, je popolnoma uničeno.

Malo po polnoči je po poročanju republiške uprave za zaščito in reševanje na primorski avtocesti med izvozom in uvozom Vrhnika v smeri Ljubljane na odstavnem pasu gorelo osebno vozilo.

"Zagorelo je v predelu motorja, ogenj pa se je razširil na celotno vozilo," so zapisali pri URSZR. "Požar so pogasili gasilci PGD Vrhnika, Verd, Stara Vrhnika in Dolnji Logatec. Aktivirani so bili tudi gasilci GB Ljubljana, vendar njihova pomoč ni bila potrebna."

Vozilo je bilo v požaru v celoti uničeno.

Goreče vozilo na primorki | Avtor: PGD Vrhnika PGD Vrhnika

Zastoji zaradi nesreč

Zaradi prometnih nesreč so po podatkih prometno-informacijskega centra zastoji na dolenjski avtocesti pred izvozom Šmarje Sap proti Ljubljani ter na ljubljanski obvoznici med Novimi Jaršami in Tomačevim. 

V Celju je na Ljubljanski cesti promet urejen izmenično. 

Zastoji nastajajo tudi na štajerski avtocesti med Lukovico in Ljubljano ter pred izvozom Šentjakob proti Mariboru in na cestah Štore - Celje, Kompolje - Krtina, Pijava Gorica - Škofljica - Ljubljana in Dol - Šentjakob - Ljubljana.

Zaradi goste megle v pasovih je zmanjšana vidljivost ponekod na Dolenjskem. 

Dolenjska avtocesta | Avtor: PIC PIC

Čakalna doba je na mejnem prehodu Obrežje.

Dela na cesti

-Zaradi del na cesti bo štajerska avtocesta med Blagovico in Vranskim proti Mariboru zaprta vsako noč med tednom med 21. in 6. uro. Zaprta bosta tudi uvoza Trojane, obvoz bo po vzporedni regionalni cesti. Zapore so predvidene do 29. oktobra.

Zaprta je tudi vipavska hitra cestamed razcepom Nanos in Vipavo proti Novi Gorici, obvoz je po regionalni cesti Razdrto - Vipava, za tranzitni promet težkih tovornih vozil proti Italiji pa preko Fernetičev. Zaprt je tudi izvoz Nanos iz smeri Kopra proti Novi Gorici.

Cesta Vosek - Jurovski Dol bo zaprta do sredine decembra 2018. Obvoz bo urejen po regionalni cesti Vosek - Pernica - Lenart - Jurovski dol ter po lokalnih cestah.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.