Slovenija > Črna kronika
2337 ogledov

Na avtocesti sta se zaletela dva tovornjaka

Trčenje dveh tovornjakov
1/6
Gasilska brigada Maribor
Zjutraj serija nesreč, pet ljudi odpeljali v bolnišnice

Nekaj pred sedmo je na avtocesti A1 prišlo do prometne nesreče, zaradi katere so morali voznika iz kabine reševati s tehničnim posegom.

"Ob 6.55 so na avtocesti A1 pri razcepu Slivnica v občini Hoče - Slivnica trčili tovorni vozili. Gasilci GB Maribor so eno osebo s tehničnim posegom rešili iz kabine tovornega vozila, pomagali pri oskrbi poškodovane osebe, odklopili akumulatorja na vozilih in z vpojnim sredstvom posipali po cesti iztekle tekočine. Reševalci so poškodovano osebo prepeljali v UKC Maribor," poroča portal uprave za zaščito in reševanje.

Ob 7.46 je na cesti Novo mesto–Metlika pri odcepu za Mali Cerovec voznik z osebnim vozilom zapeljal s ceste in se prevrnil na streho. Poškodovanega voznika so odpeljali v novomeško bolnišnico. Gasilci GRC Novo mesto so z dvigalom dvignili vozilo na cesto, pomagali vlečni službi pri odvozu poškodovanega vozila in očistili razlite motorne tekočine, poroča portal uprave za zaščito in reševanje.

Le dobro uro kasneje so morali novomeški gasilci znova na intevencijo. "Ob 8.57 je na cesti Otočec–Herinja vas voznik z osebnim vozilom zdrsnil s ceste in se zaletel v drevo," poroča portal uprave za zaščito in reševanje. Reševalci so tri osebe odpeljali v novomeško bolnišnico, na kraju nesreče pa so posredovali tudi gasilci GRC Novo mesto, ki so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator na vozilu, pomagali reševalcem in pri odstranitvi poškodovanega vozila.  

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.