Slovenija > Črna kronika
8 ogledov

Na banko s šopom ponarejenih

(Foto: Istockphoto) Žurnal24 main
Ljubljančan je na banko prišel s šopom ponarejenih dolarjev, ki jih je nameraval zamenjati v evre. Na banki so ponaredke zaznali in poklicali policiste; moški se je zagovarjal češ da ni vedel, da ima ponarejeni denar in da mu ga je dal prijatelj. Policisti so ovadili njega kot tudi njegovo partnerko.

54-letni moški iz Ljubljane je ponarejeni denar skušal zamenjati na eni izmed koprski bank, pišejo Primorske novice. Blagajničarka je takoj, ko je bankovce prijela, posumila, da z njimi nekaj ni v redu, kar je potrdila tudi naprava, s katero preverjajo pristnost denarja. Poklicala je policiste, ki jih je moški skušal prepričati, da za ponaredke ni vedel.

Policiste ni uspel prepričati; odpeljali so ga na policijsko postajo in ga pridržali. Ugotovili so, da ima s seboj še več ponarejenih dolarjev, skupno 48 stotakov. Da gre za ponaredke je potrdila tudi analiza Nacionalnega forenzičnega laboratorija. Preiskava je pokazala, da je v poskusi prevare sodelovala tudi njegova leto dni mlajša partnerka, ki so jo policisti prav tako ovadili.

Paru je s ponaredki uspelo pretentati eno izmed ljubljanskih poštnih poslovalnic, kjer je zamenjal pet bankovcev po 100 dolarjev, Na pošti so šele kasneje ugotovili, da gre za ponaredke.

Po kazenskem zakoniku je za kaznivo dejanje ponarejanje denarja zagrožena zaporna kazen od šestih mesecev do osmih let.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.