Slovenija > Črna kronika
2212 ogledov

Na Bovškem našli mrtvega Avstrijca

Policijski trak. Nik Rovan
Zdravnica je lahko le potrdila smrt 71-letnika.

Včeraj so novogoriške policiste obvestili, da so na Bovškem našli moško truplo.

Na jugozahodni strani Mangarta je tuja planinka našla poškodovano moško truplo.

Takoj po obvestilu so na kraju posredovali člani dežurne ekipe za helikoptersko reševanje v gorah z Brnika in pripadniki bovške gorske reševalne službe.

Ugotovili so, da sta omenjena 51–letna planinka in njen 45-letni partner, oba državljana Avstrije, na vstop v plezalno smer, ki poteka po mangartskem jugozahodnem razu, pristopila po neoznačeni poti in pod sedlom oziroma pred vstopom v plezalno smer na melišču na višini približno 2.060 metrov nadmorske višine našla poškodovano truplo moškega.

Kasneje sta oba tuja plezalca sestopila na Mangartsko sedlo, ki je tudi izhodišče za vstop v omenjeno plezalno smer. Ponesrečenega planinca so s policijskim helikopterjem prepeljali s kraja nesreče na letališče v Bovec, kjer ga je prevzela pogrebna služba. Smrt planinca je obravnaval policist gorske enote v ekipi za helikoptersko reševanje.

Zdravnica iz tolminskega zdravstvenega doma na truplu ni ugotovila znakov nasilja, odredila je obdukcijo, ki jo bodo opravili na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani.

V nadaljevanju identifikacijskega postopka so policisti ugotovili, da je na območju Mangarta telesnim poškodbam podlegel 71-letni moški, državljan Avstrije.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.