Slovenija > Črna kronika
21 ogledov

Na črno zaposlovali tujce

policija Anže Petkovšek
Podjetje iz Ljubljane je na črno zaposlovalo več tujih državljanov, ki so delali na gradbiščih v okolici Medvod.

Policisti so pri preverjanju enega izmed delovišč v okolici Medvod ugotovili, da štirje državljani Makedonije in trije državljani Bosne in Hercegovine opravljajo različna gradbena dela za podjetje iz Ljubljane, so sporočili iz PU Ljubljana.

Delavci pri tem niso imeli ustreznih dovoljenj za delo, prav tako niso imeli urejenega statusa oziroma dovoljenj za prebivanje v Sloveniji. Tujcem so tako zasegli več dokumentacije, ki dokazuje opravljanje dela v Sloveniji brez dovoljenj.

Tujcem in pravni osebi so policisti izdali plačilni nalog,  pravno in odgovorno osebo pa bodo prijavili inšpektoratu za delo zaradi kršenja delovnopravne zakonodaje, o zadevi pa bodo obvestili tudi davčni inšpektorat zaradi davčne utaje.

Ker obstaja sum, da je v tem primeru šlo za delo na črno, pa so policisti proti pravni in odgovorni osebi podjetja spisali tudi kazensko ovadbo. Za omenjeno kaznivo dejanje je zagrožena denarna kazen ali zapor do enega leta, so še sporočili iz PU Ljubljana.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.