Slovenija > Črna kronika
14 ogledov

Na dno skril 107.800 cigaret

Tobak in izdelki
1/4
Carinska uprava RS
Cariniki so na mejnem prehodu Starod v tovornem vozilu našli 107.800 cigaret, cariniki v Ljubljani pa so v zabojnikih, ki so pripotovali po železnici iz Turčije, odkrili nad 55 tisoč ponarejenih izdelkov, so sporočili s Carinske uprave Republike Slovenije.

Cariniki Mobilnega oddelka Nova Gorica so na mejnem prehodu Starod včeraj okrog poldneva pod drobnogled vzeli tovorno vozilo, ki ga je vozil hrvaški državljan.

V polpriklopniku s srbsko registracijo so med deli obutve in šivalnimi stroji odkrili 539 zavojev cigaret različnih blagovnih znamk, opremljenih s srbskimi tobačnimi znamkami. Hrvaški državljan je na dno vozila skril 107.800 cigaret, zato so ga cariniki predali v nadaljnji prekrškovni postopek Carinskemu uradu Sežana.

V Ljubljani pregledali tri zabojnike

Cariniki Oddelka za analizo in kontrolo železniškega prometa Carinskega urada Ljubljana so na podlagi analize tveganja že avgusta 2011 izločili za podrobnejši pregled tri zabojnike. Pripotovali so po železnici iz Turčije in bili prek Kontejnerskega terminala Ljubljana namenjeni na Nizozemsko in v Francijo.

Delni pregled je razkril, da se pod deklariranim blagom (pitna voda v plastenkah) skriva še drugo blago. Zato so cariniki odredili praznjenje zabojnikov v carinskem skladišču. Med plastenkami so odkrili 55.453 kosov ponarejenega blaga, in sicer toaletnih vod, majic, trenirk in modne obutve 28 blagovnih znamk. V nadaljnjem postopku so vsi imetniki pravic zaščitenih blagovnih znamk potrdili, da gre za ponaredke, in poslali zahtevke za uničenje blaga pod carinskim nadzorom, so še sporočili s Carinske uprave RS.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.