Slovenija > Črna kronika
20648 ogledov

Na Dolenjskem bodo policisti patruljirali po njivah

Konjeniška enota policije na njivi zaradi kraje pridelkov na njivah
1/5
PU Novo mesto
Zaradi kraj pridelkov bodo policisti na konjih in s psi patruljirali po njivah.

"V preteklih letih so nas v poletnih mesecih občani pogosto obveščali o tatvinah vrtnin in poljščin. Na Policijski upravi Novo mesto se zavedamo, da gre v teh primerih  za protipravna ravnanja, ki pomembno vplivajo na občutek varnosti naših občanov ne glede na to, da gre v posameznem primeru običajno za manjšo premoženjsko škodo," so sporočili z novomeške policijske uprave. 

Tatvine poskušajo preprečiti s povečano prisotnostjo policistov tam, kjer je najpogosteje prihajalo do njih, zdaj pa bodo dobili še okrepitve. "Poleg policistov območnih policijskih postaj na teh območjih občasno naloge patruljiranja opravljajo tudi policisti vodniki službenih psov in policisti postaje konjeniške policije," so sporočili. 

Občane pozivajo, naj policijo obveščajo o sumljivih vozilih in osebah. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
 • Avatar care
  care 12:01 14.julij 2017.

  Ciganska posla.

 • Mihyy 22:30 13.julij 2017.

  Te nasi policaji so navadni kekeci 14% tatvin je raziskanih pa se hvalijo in hocejo vecje place pa nule ste da vam je jasno

 • nergač 16:10 13.julij 2017.

  zadnji čas, da začnejo s tem predvsem na za poljščine ogroženih območjih, ki v glavnem ležijo na lokacijah, kjer živi privilegirana manjšina slovenskih državljanov .