Slovenija > Črna kronika
4 ogledov

Na fakulteti pogasili požar

Ogenj ni ogrožal študentov in zaposlenih na fakulteti.
1/12
Žurnal24 main
V prostorih restavracije Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Maribor (FERI) je zagorelo. Gasilci so požar že pogasili.

V starem delu FERI-ja, kjer se nahaja restavracija s študentsko prehrano, je danes okoli 14. ure zagorelo. "Poklicali so me v restavracijo. Ko sem prišel, je štiri vtičnice že zajel ogenj. Takoj sem začel z gašenjem. Ogenj sem sicer pogasil, ker pa se je začel širiti po električni napeljavi, sem poklical gasilce. Ti so bili na kraju nesreče v manj kot treh minutah," nam je ob prihodu na kraj dogodka povedal vzdrževalec Ivan Knuplež. Kar pet gasilskih avtomobilov z okoli dvajsetimi poklicnimi gasilci je takoj začelo z delom.

Gašenje električne napeljave je bilo zelo naporno, zaradi česar so gasilci potrebovali kar uro in pol. Na srečo ogenj ni ogrožal študentov in zaposlenih na fakulteti. Celotne fakultete ni bilo treba evakuirati, so pa bili gasilci presenečeni nad odzivom študentov, ki so kljub dimu še vedno sedeli v jedilnici. "Morali smo jih dobesedno nagnati iz jedilnice," nam je povedal eden od gasilcev.

 © Katarina Pernat

 
"Zagorela je električna napeljava pri klimatski napravi blizu restavracije, in sicer zaradi preobremenitve. Morali smo odpreti steno, da smo napeljavo pogasili. Evakuirali smo dvorano in predavalnico, kjer se je nahajalo okoli 150 ljudi. Dvorana je bila že zadimljena, vendar še vedno ni nihče samoiniciativno vstal in zapustil dvorane. Škoda ni velika, le okoli 1000 evrov," je povedal gasilec Milan Robič , ki je vodil intervencijo.

Dekan omenjene fakultete, dr. Igor Tičar, je povedal, da so morali zaradi dima dva preizkusa znanja preseliti v drugo predavalnico. Sicer pa bodo predavanja jutri v vseh predavalnicah fakultete potekala normalno.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.