Slovenija > Črna kronika
19 ogledov

Na Gruškovju konec bega pred talibani

Mejni prehod Sečovlje Suzana Kos
39-državljan Afganistana nelegalno prispel v Slovenijo. Skrival se je v podvozju priklopnika.

Tujca so policisti odkrili med mejno kontrolo tovornjaka s priklopnikom včeraj pozno zvečer na mejnem prehodu Gruškovje. Skrival se je v podvozju pri rezervni pnevmatiki.

"Policistom je povedal, da je Afganistan zapustil, ker ga preganjajo talibani. Na pot se je odpravil sam. Zbežal je v Iran, kjer se je potikal po gozdovih in spal v šotorih. Čez nekaj časa je krenil naprej in se pretihotapil v Turčijo. Prečkal jo je v enem dnevu, skrit v kamionu. Prispel je v Grčijo, kjer je ponovno ostal nekaj časa. Potoval je čez Makedonijo v Srbijo. Meje je prestopil vedno na enak način, skrit v podvozju priklopnika. Potoval je ponoči," so pot Afganistanca opisali na PU Maribor.

50 kilometrov pred mejo s Hrvaško se je na počivališču skril v podvozje priklopnika in tako prečkal mejo med Srbijo in Hrvaško. Tako skrit je potoval čez celotno Hrvaško in poskušal prestopiti tudi mejo med Hrvaško in Slovenijo. Njegova ciljna država pa je bila Nemčija. Policisti so ga po končanem postopku poslali nazaj na Hrvaško. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.