Slovenija > Črna kronika
32 ogledov

Na Gruškovju prijeli čečenskega terorista

Na mejnih prehodih je še vedno oviran tovorni promet. Žurnal24 main
Na podlagi Interpolove tiralice je hrvaška policija na mejnem prehodu Gruškovje prijela 33-letnega Čečena Aslana Kagermanova.

Čečen je v petek okoli 21.30 poskušal iz Slovenije z osebnim vozilom vstopiti na Hrvaško. Ob pregledu dokumentov so hrvaški policisti opazili, da so ruske oblasti za njim razpisale mednarodno tiralico. Sumijo, da gre za islamskega skrajneža, člana ene od številnih terorističnih organizacij na Kavkazu. Iščejo ga zaradi suma, da je sodeloval v poskusu umora policista in pri nabavi eksploziva, piše Jutarnji list.

Kagermanovu je uspelo pobegniti iz Rusije in v Avstriji dobiti politični azil. Na podlagi dodeljenega azila naj bi bil varen pred izročitvijo ruskim oblastem. Ob prijetju na hrvaški strani prehoda Gruškovje se je skliceval na omenjeni azil, kar pa so hrvaški policisti odbili. Azil namreč velja le v državi, v kateri mu je bil izdan.

V soboto je stopil pred sodnika, ki je zanj odredil ekstradicijski pripor. Kagermanov se je na izročitev že pritožil in zahteval obisk avstrijskega konzula na Hrvaškem. V primeru izvedene izročitve Rusiji ga najverjetneje čaka večletna zaporna kazen.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.