Slovenija > Črna kronika
5041 ogledov

Na Gruškovju prijeli dolgoletnega ubežnika

Stavka na mejnem prehodu Gruškovje Nino Verdnik
Več kot deset let se je 61-letnik uspešno izmikal zaporu.

Na mejnem prehodu Gruškovje, na slovensko-hrvaški meji, so hrvaški policisti v nedeljo prijeli 61-letnega Ljubana G., ki se je izmikal prestajanju štiriletne zaporne kazni zaradi poskusa umora davnega leta 1995, poroča Dnevnik.

61-letnik je z osebnim avtomobilom poskušal prečkati slovensko-hrvaško mejo na mejnem prehodu Gruškovje, hrvaški policisti pa so med preverjanjem osebnih dokumentov ugotovili, da gre za osebo, ki se je zaradi kaznivega dejanja iz leta 1995 znašla na Interpolovem seznamu iskanih oseb. Do izročitve slovenskim oblastem bo zaprt v Zagrebu.

Prestajanju zaporne kazni se je izmikal 10 let

Petčlanski senat mariborskega sodišča je 22. novembra 2004 ubežnika spoznal za krivega poskusa umora in mu dosodil štiriletno zaporno kazen. Prestajanju zaporne kazni se je uspešno izmikal več kot 10 let. Iz seznama starih tiralic je razvidno, da ga je Slovenija mednarodno iskala že leta 2009 in leta 2013, poroča Dnevnik.

Poskušal umoriti soseda

Ljuban G. je 2. septembra 1995 v Mariboru skušal s strelnim orožjem umoriti svojega soseda, potem ko je po lastnih navedbah med obnavljanjem hodnika s svojim svakom popil preveč alkohola in se s sosedom sprl. Ljuban G. naj bi nato večkrat ustrelil proti vratom, za katerimi se je sosed skrival. Ena izmed krogel je predrla les in soseda zadela v zgornjo nadlaket in mu prizadejala hude poškodbe.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.