Slovenija > Črna kronika
25 ogledov

Na hišo nad Ajdovščino padla skala

Dopoldne je na stanovanjsko hišo na Colu nad Ajdovščino padla velika skala, ki se je odkrušila s pobočja za hišo.

Prebila je streho in pristala na podstrešju, ob tem pa močno poškodovala tudi strop v prvem nadstropju. Čeprav sta bili v tem času v hiši žena in hči lastnika stanovanjske hiše, ni bil v nesreči nihče ranjen.

Po besedah direktorja in poveljnika Gasilsko reševalnega centra Ajdovščina Borisa Šapla se je družina odločila, da nocoj ne bo prespala v hiši. V popoldanskem času bodo gasilci streho osem let stare stanovanjske hiše prekrili s folijo, da ne bi prišlo do še večjih poškodb ob napovedanem poslabšanju vremena.

Območje nad stanovanjsko hišo sta si že ogledala geolog Marko Kočevar in predstavnik podjetja Kaskader iz Idrije, ki pa dokončne odločitve o tem, ali so na pobočju še nevarne skale, še nista sprejela. Jutri si bo pobočje za hišo vnovič ogledal geolog in odločil, kakšni ukrepi bodo v prihodnje potrebni in ali bo družini Koren treba začasno poiskati novo bivališče.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.