Slovenija > Črna kronika
15 ogledov

Na Hrvaškem izginilo letalo

Fotografija je simbolična. (Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Na Hrvaškem nova nesreča. Potem ko sta v četrtek strmoglavila vojaška miga, je danes nad Karlovcem izginilo letalo. V iskalni akciji sodeluje sto ljudi.

Do nesreče je prišlo okrog 16.40, najverjetneje okrog 80 kilometrov od Zagreba. Vest po pisanju Dnevnika.hr potrjuje hrvaška državna uprava za zaščito in reševanje. Madžarsko letalo se je izgubilo z radarjev. Kam je strmoglavilo, še ne vedo, reševalne in iskalne ekipe so še na terenu.

Po zadnjih podatkih državne kontrole leta je bilo športno letalo zadnjič locirano nad območjem Budačke Rijeke. Naglo je zavilo in izginilo. Glede na to, da je bila vidljivost izredno slaba, da je bilo megleno in deževno, lahko predvidevamo, da se je nekaj zgodilo,“ je za omenjeni portal povedal Martin Barić iz državne uprave za zaščito in reševanje.

Z Madžarske smo dobili vest, da gre za letalo, ki naj bi Hrvaško na poti proti Italiji le preletelo, v njem pa sta bila dva potnika,“ pove načelnik omenjene uprave in doda, da gre sicer za poljsko letalo, ki je poletelo iz madžarskega letališča Zalaegerszeg. Po novejših informacijah naj bi bil v letalu le pilot.

Na terenu sto reševalcev
Natančnega mesta strmoglavljenja ne morejo locirati, zato so ekipe poslali na širše območje. Okrog 21. ure so začeli z novim, večjim pregledom terena. Odločili so se za tako imenovano prečesavanje terena. Čeprav so reševalci dobro opremljeni, je iskanje otežkočeno zaradi deževnega vremena in slabe vidljivosti.

V iskanju sodeluje okrog sto ljudi. Po napovedih bodo iskali vso noč oziroma dokler ne najdejo letala in pilota. Če do zjutraj ne bodo našli ničesar, se bo v akcijo vključilo še več ljudi, poroča Dnevnik.hr.

Dve nesreči v nekaj dneh
Že v četrtek smo sicer pisali o nesreči v okolici Plaške, kjer sta strmoglavila vojaška miga. Kos letala je priletel v  žensko, ki je bila huje poškodovana. Pilota sta jo po tem, ko sta se izstrelila, odnesla le z lažjimi poškodbami.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.