Slovenija > Črna kronika
4 ogledov

Na Hrvaškem trčili ladji

Trčili ladji Goran Kovačič/ Pixsell
Danes ponoči trčili dve ladji. Osem ribičev se je komaj rešilo. Malteška ladja odpeljala naprej.

Ribiška ladja Golub, dolga 22,5 metra, se je potopila danes ponoči okrog 2. ure, potem ko je vanjo trčila malteška ladja Joerg N, dolga 90 metrov.

Malteška ladja se po trčenju ni ustavila, ampak je plovbo nadaljevala. Osem članov posadke, ki so bili v trenutku trka na ribiški ladji, se je rešilo z dvema pomožnima čolnoma. Po eni uri so podhlajeni pripluli do pristanišča Veruda v Puli. Na srečo ni bil nihče poškodovan, piše spletni portal dnevnik.hr.

Popoldne bodo zaslišali ribiča

Čez dan bodo v Puli zaslišali lastnika ribiške ladje, ki je trk tudi prijavil centru za reševanje. Po besedah tiskovne predstavnice hrvaškega ministrstva za morje, promet in infrastrukture pa so stik vzpostavili tudi z malteško ladjo, ki so ji že ukazali, naj pripluje do pristanišča na Reki.

Na ribiški ladji je bilo v času trka tudi 400 litrov goriva ter velika mreža za lovljenje rib. Obstaja možnost, da pride do razlitja nafte ter da se na gladino morja dvignejo deli ladje, ki bi lahko ovirali plovbo, še piše dnevnik.hr.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.