Slovenija > Črna kronika
33 ogledov

Na Jesenicah agresija zaradi nečiste droge

Policist Boštjan Tacol
Gorenjski policisti so že marca obravnavali primer nenavadno agresivnega Jeseničana. S preiskavo so ugotovili, da je vzrok v nečisti drogi. Podali so kazensko ovadbo.

"Gorenjski  kriminalisti  so zaradi kaznivega dejanja zoper javni red in mir in v tej zvezi preprečitve uradnega dejanja kazensko ovadili Jeseničana, ki je marca letos zgodaj zjutraj v stanovanjskem bloku najprej razgrajal in se pretepal  z  domačimi, med intervencijo pa se je spravil tudi nad reševalce in  policiste," pravi Bojan Kos s kranjske policijske uprave. Jeseničan ni upošteval navodil policistov, do njih je bil nasilen, zato so ga policisti vklenili in ga nato predali reševalcem.

Kasneje  so  bili kriminalisti na Jesenicah seznanjeni s še dvema podobnima primeroma. V enem so preverjali neobičajno ravnanje povsem zmedene ženske, v drugem pa agresivno in neobvladljivo ravnanje mlajšega moškega v zasebnem prostoru. Dogodka   nista   bila  prijavljena  policiji,  informacije  so kriminalisti pridobili z lastnim zbiranjem obvestil.

Vzrok je v nečisti drogi

Kriminalisti  so  še  isti dan z zbiranjem obvestil ugotovili, da so vsi trije  dogodki povezani z javno prireditvijo marca na Jesenicah. Posumili so, da so vedenjske spremembe pri teh osebah povezane z uživanjem prepovedanih drog.

Kriminalisti so govorice o podtaknjeni drogi v pijačo v tem primeru zavrnili, potrdili so sume, da je osumljenec amfetamine oz. drogo "speed" zaužil zavestno. "Zelo verjetno pa je, da je bila droga »umazana« oziroma da je vsebovala dodatke ali nečiste sestavine, zato so bili učinki še hujši," pri tem pojasnjuje Kos.

V ostalih dveh primerih vsebnosti droge v organizmu kriminalisti niso mogli potrditi,  glede na učinke droge »speed« in načina, kako se ta droga uživa, pa obstaja velika verjetnost, da tudi v tem primeru ni bila podtaknjena.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.