Slovenija > Črna kronika
6316 ogledov

Na jutranjem sprehodu našla umorjenega Novogoričana

nož Profimedia Fotografija je simbolična.
V Sloveniji je trenutno neraziskanih enajst umorov, ki so se zgodili v tem tisočletju, tudi Tomaža Pankerja, od katerega bosta 11. januarja pretekli dve leti.

Iz Italije na Streliško pot v Novi Gorici je speljana makadamska steza, priljubljena med sprehajalci, kolesarji in rekreativnimi tekači, tako domačini kot iz našimi zahodnimi sosedi. In prav Italijanka je tam, nad železniškim predorom, v torek, 11. januarja 2021, naletela na truplo mladega moškega, izkazalo se je, da gre za 26-letnega Tomaža Pankerja. Ob njem je ležalo gorsko kolo.

Sedemkrat zaboden

Ker je šokirana sprehajalka po pomoč odhitela na italijansko stran, so do tragične najdbe prvi prišli tamkajšnji policisti in takoj poklicali novogoriške kolege. Seveda so  posredovali tudi reševalci, toda Novogoričanu zdavnaj ni bilo več pomoči. Že ob površnem pogledu je bilo jasno, da je umrl nasilne smrti, zaboden naj bi bil kar sedemkrat.

Njegovo identiteto so morali še potrditi, saj pri sebi ni imel dokumentov, prav tako ne mobilnega telefona. Morda ga je odnesel morilec, da ne bi mogel poklicati na pomoč.  Ugibanj je še vedno veliko, odgovorov zelo malo, čeprav so kriminalisti zatrdili, da so zavarovali številne sledi in dokaze, in da v iskanju storilca, ki bi nenazadnje lahko prišel z druge strani meje, sodelujejo z italijanskimi organi pregona.

Prosijo za koristne informacije

"Preiskava okoliščin nasilne smrti pokojnega še vedno poteka in ni zaključena. Pri preiskavi slovenska policija intenzivno sodeluje z italijanskimi varnostnimi in pravosodnimi organi, predkazenski postopek vseskozi usmerja pristojno okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici. Z namenom razjasnitve vseh okoliščin nasilne smrti policija še vedno poziva oziroma zaproša vse občane, ki bi lahko nudili koristne informacije, da to čim prej sporočijo policistom najbližje policijske postaje oziroma na znano interventno številko 113 ali anonimni telefon policije 080 1200," je danes sporočil Dean Božnik s policijske uprave Nova Gorica.

Vprašanje, zakaj je moral umreti Tomaž, in kdo je njegov krvnik, seveda najbolj preganja njegove svojce.

Komentarjev 3
  • Kmodri 19:58 20.december 2023.

    Policaji preganjajo kokice, kriminalisti so v kinu in gledajo kriminalke!

  • Avatar Leon
    Leon 15:02 20.december 2023.

    Podatek o neraziskanih umorih v Sloveniji je slaba popotnica državljanom in obiskovalcem o varni državi Sloveniji katera jo je spremljala v času skupne države .