Slovenija > Črna kronika
20 ogledov

Na kanadsko vojsko padel črn madež

Obsojeni pilot. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Kanadski polkovnik vojaškega letalstva je priznal krivdo za vseh 88 bremenilnih točk v obtožnici. Več kot pol ure je trajalo samo, da so prebrali celotno obtožnico.

Mučenje, davljenje, spolni napad, masturbiranje v postelji 12-letnice, ki mu je pazila mačko ...To je le nekaj navedb iz obtožnice, na podlagi katere je polkovnik Russell Williams odšel v zapor za najmanj 25 let. 47-letnik je vse priznal, saj je, kot pravi, s tem želel prihraniti dolg in mučen proces ženi ter kanadski vojski.

Aretirali so ga februarja, ko so sledi odtisov gum prepoznali kot sledi njegovega avta. Odtise so našli v bližini njegovega vikenda, kjer je umoril 27-letno Jessico Lloyd. Med deveturnim zasliševanjem je polkovnik priznal umor in policiste odpeljal do Jessicinega trupla. Priznal je umor še ene ženske, 38-letne Marie- France Comeau, sicer njemu podrejene uslužbenke vojske.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

"Bil je hladen kot kumarica. Vse je izpadlo kot 'tu imate, kaj sem naredil in kako sem naredil'," je priznanje opisal neimenovani vir. Med preiskavo njegovega doma so našli na stotine ženskih oblek, ki jih je nabiral med številnimi vlomi v stanovanja. Poleg oblek so našli še fotografije, na katerih Williams pozira, oblečen v žensko spodnje perilo. Nekatere fotografije je posnel v sobi sosedove 12-letne hčerke. Nosil je njeno krilo in masturbiral.

Williamsovo priznanje pomeni tudi zaključek njegove sicer blesteče kariere, v kateri je med drugim upravljal premierjevo zasebno letalo in letalo britanske kraljice Elizabeth II. med njenim obiskom v Kanadi.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.