Slovenija > Črna kronika
29 ogledov

Na Kaninu umrl 82-letni italijanski planinec

Plezalna oprema Shutterstock
Včeraj je na Kaninu umrl 82-letni italijanski planinec. Po zdrsu v globel so bile usodne poškodbe glave.

Kot smo poročali, se je včeraj na Kaninu smrtno ponesrečil planinec. Danes so s policije sporočili, da je šlo za 82-letnega italijanskega državljana iz Trsta.

Starejši planinec je s skupino prijateljev peš odšel od planinske koče Petra Skalarja proti postaji kaninske žičnice. Po nekaj minutah hoje mu je spodrsnilo in je padel približno 30 metrov globoko v globel, kjer je nato obležal in na kraju dogodka podlegel telesnim poškodbam. Utrpel je namreč hude poškodbe glave.

Tuja krivda izključena

Ekipa gorske reševalne službe (GRS) se z vojaškim helikopterjem ni uspela približati kraju padca nesrečnega planinca na Kaninskem pogorju zaradi slabih vremenskih razmer, zato so na kraj dogodka odšli reševalci GRS Bovec in tam opravili klasično reševanje, med njimi je bil tudi policist Policijske postaje Bovec, sicer policist Gorske enote.

Reševalci so pokojnega transportirali do kaninske žičnice in nato z žičnico prepeljali v Bovec. Kasneje je zdravnica Zdravstvenega doma Tolmin odredila sanitarno obdukcijo na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani. V zvezi z obravnavanim primerom je bila obveščena tudi preiskovalna sodnica Okrožnega sodišča in pristojno Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Bovški policisti so na podlagi zbranih obvestil in ugotovljenih dejstev tujo krivdo izključili, zato bodo v zvezi z omenjenim dogodkom podali poročilo Okrožnemu državnemu tožilstvu v Novi Gorici, so še sporočili s policije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.