Slovenija > Črna kronika
655 ogledov

Na krut način pokončal psa

zasežena puška PP Rače
Lovec je prišel na dvorišče hiše in z dvema streloma pokončal psa.

Moška, stara 68 in 76 let doma iz območja občine Starše, sta utemeljeno osumljena storitve kaznivega dejanja mučenja živali. 

Mlajši od njiju je bil lastnik psa mešanca, starega približno osem let. Pes ni bil ne čipiran ne cepljen. Lastnik je 76-letnega lovca, člana ene izmed lovskih družin, nagovoril, da je v soboto na krut način pokončal njegovega psa. 

Lovec je v soboto zjutraj prišel na dvorišče stanovanjske hiše, kjer prebiva lastnik psa, in žival z lovsko puško dvakrat ustrelil ter tako na krut način povzročil njegov pogin. 

Občani, ki so slišali strele in cviljenje psa, so o tem takoj obvestili policijo. Policisti so nemudoma ukrepali in 76-letnemu osumljencu odvzeli prostost ter ga pridržali. Na podlagi odredbe za hišno preiskavo so na osumljenčevem domu zasegli tri lovske puške in več kot 600 kosov streliva, ki ga legalno poseduje, saj ima izdano orožno listino. Zasegli so mu tudi lovsko puško, s katero je pokončal psa. 
Zaseženo puško bodo skupaj s kazensko ovadbo poslali na pristojno tožilstvo. Ostalo zaseženo orožje in strelivo pa bodo poslali na Upravno enoto Maribor, ki ji bodo podali tudi pobudo za odvzem vsega orožja, streliva in orožne listine. 

Policisti so med preiskavo ugotovili, da je lastnika psa že dan pred ustrelitvijo skopal jamo, globoko približno 90 centimetrov, v katero je po ustrelitvi zakopal pasji kadaver. Policisti so opravili ogled kraja kaznivega dejanja, kadaver psa pa je prevzel veterinarski nacionalni inštitut, ki bo opravil obdukcijo kadavra. 

Zoper 76-letnega osumljenca so policisti, zaradi kršitve določil Zakona o orožju uvedli tudi prekrškovni postopek, ker je streljal z lovsko puško izven lovišča - na dvorišču stanovanjske hiše.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • ode 23:51 08.oktober 2018.

    V vsakem kraju, ki ga pokriva lokalno LD, obstaja neki jager, ki ga lastniki psov in mačk NAJAMEJO (mu plačajo), da jim postreli odvečne živali. Za to uporabi flobart (MK), da se ne sliši. Psu dajo nekaj jesti, nato ga ...prikaži več jager od blizu ustreli v zatilje. Mačke pa "pokoka" od daleč. Če jager ni preveč pijan že en strel zadostje, sicer pa..., kot v tem primeru.

  • 89943da6c76f273b8ff347bd3224d5d4e3bf388c 16:00 08.oktober 2018.

    Ah, kako čas leti. Starca se sploh nista zavedala ,da te nekaj kar je bilo pred 30 leti čisto normalno danes lahko spravi v zapor...