Slovenija > Črna kronika
159 ogledov

Na ljubljanskih Poljanah neznani storilec poškodoval spomenik 24 talcev

MOL
Policija je danes prejela obvestilo, da je ponoči na ljubljanskih Poljanah neznani storilec poškodoval spomenik 24 talcev. Po do sedaj zbranih obvestilih je na spomeniku poškodoval spominsko ploščo in vazo, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

V Zvezi borcev za vrednote NOB Ljubljana so zapisali, da gre za vandalizem, saj bi tako masivno kamnito vazo težko podrl tudi kakšen orkan. "To so lahko storile le roke nekoga ali več njih, ki so se nad spomenikom znesli z enim samim namenom: sovraštvom nad vsemi, ki so nam priborili svobodo izpod jarma fašizma in nacizma in vseh, ki so okupatorju zvesto služili," so zapisali. Ob tem so prepričani, da za večino Ljubljančanov še danes velja, da "se ne bomo uklonili tistim, ki želijo spremeniti našo zgodovino". "Svoboda je samo ena in te ne bomo dali," so zapisali v sporočilu za medije.

Na Mestni občini Ljubljana pa so pojasnili, da so poškodbo zjutraj že prijavili policijski postaji Ljubljana - center. Poškodovane dele bodo odpeljali v delavnico. "Prvi vtis je, da gre za vandalizem," so dodali.

Policisti o dogodku še zbirajo obvestila, o vseh ugotovitvah pa bodo obvestili pristojno državno tožilstvo, so zaključili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.