Slovenija > Črna kronika
14 ogledov

Na martinovo poostren nadzor na cestah

Policija ugotavlja, da je bil lani alkohol prisoten pri 15 odstotkih vseh povzro Žurnal24 main
Do konca leta lahko pričakujemo poostren nadzor na naših cestah. Policija bo nadzor izvajala tudi ob pomoči t. i. civilnih patrulj.

Policija je tudi letos pripravila poostrene dejavnosti v zadnjih dveh mesecih leta, ko pričakujejo večjo prisotnost alkohola v cestnem prometu. Še posebno pozornost pa bo namenila prihajajočemu koncu tedna, ko bo več ljudi praznovalo martinovo. Poostren nadzor se bo izvajal na območju celotne Slovenije. Predvsem v večernem in poznem nočnem času bodo izvajali tudi lokalni poostreni nadzor.

Policisti bodo mesta nadzorov spreminjali, pri čemer bodo izvajali tudi meritve hitrosti. V nadzore se bodo vključile tudi tako imenovane civilne patrulje, ki bodo rednim patruljam sporočale o vseh voznikih, za katere bo obstajal sum, da vozijo pod vplivom alkohola, mamil ali psihoaktivnih zdravil.

Lansko martinovanje zahtevalo eno smrtno žrtev
Lani so se ob koncu tedna med martinovanji na slovenskih cestah zgodile 303 prometne nesreče, v katerih je en človek umrl, osem jih je bilo huje in 133 lažje poškodovanih. Alkohol je bil prisoten pri 15 odstotkih vseh povzročiteljev. Policisti pa so ugotovili tudi 492 kršitev vožnje pod vplivom alkohola in 40 odklonitev preizkusa alkoholiziranosti.

Policija vsem voznikom svetuje, naj ob morebitnem uživanju alkohola za prevoz uporabijo javna prevozna sredstva. Policija opozarja tudi na dejstvo, da alkohol v organizmu ostane tudi do 12 ur po zaužitju in da zaradi tega naslednje jutro še vedno nismo popolnoma sposobni za varno vožnjo. Prav tako poziva, naj vozniki upoštevajo tudi vsa druga cestnoprometna pravila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.