Slovenija > Črna kronika
56023 ogledov

Na maturantskem izletu umrla 18-letna Slovenka

Krf
Včeraj je nekaj po 12. uri v bolnišnici v Grčiji umrla 18-letna slovenska državljanka.

V bolnišnici na Krfu je 18-letnica, ki se je udeležila maturantskega izleta, umrla zaradi notranjih krvavitev. Slabo naj bi se počutila že pred odhodom, a je po navajanju Siol.net, tako sama kot njena družina mislila, da gre za manjšo slabost.

"Vzrok smrti so bile notranje krvavitve, ki so bile posledica predobstoječega resnega medicinskega stanja. Potem ko se je potnica v petek zjutraj počutila izredno slabo, so jo nemudoma odpeljali v bolnišnico, kjer so takoj izvedli operacijski poseg. Po operaciji je bila vso noč v kritičnem stanju in ob prisotnosti staršev, ki so prispeli na destinacijo," so v izjavi za javnost sporočili s turistične agencije Collegium Mondial Travel, ki je organizirala izlet.

Vse maturantske izlete pod njihovim okriljem sicer spremlja zdravstvena ekipa, ki je v večini sestavljena iz mladih zdravnikov in študentov višjih letnikov medicinske fakultete.

*Fotografija je simbolna.

Komentarjev 2
  • jozicamurn 07:53 31.avgust 2017.

    Premalo podatkov, zaradi česa pa je prišlo do notranje krvavitve? Pretirana uporaba alkohola? Grozna novica za starše in upam da prebrodijo bolečo izgubo.