Slovenija > Črna kronika
2221 ogledov

Gašpar Gašpar Mišič: Za lepe denarce okrog prinesel občino?

Policija Andrej Leban Fotografija je simbolična.
Je to sodelovanje s hotelirji sporno?

Kriminalisti danes v prostorih Občine Piran opravljajo hišno preiskavo. Preiskava naj bi bila usmerjena v ugotavljanje morebitnih nepravilnosti pri oddaji centralnega dela plaže lastnikom hotela Kempinski Palace, so sporočili z občine.

"Sodelovanje s kriminalisti poteka z namenom, da se morebitne nepravilnosti dejansko dokažejo ali ovržejo, zelo korektno in zavzeto. Zaradi poteka preiskave vam ne moremo v danem trenutku posredovati dodatnih informacij," so zapisali na občini.

Kot poroča portal 24ur.com je po njihovih informacijah zlorabe položaja osumljen Gašpar Gašpar Mišič, ker naj bi družbi Hotel Palace Portorož pridobil za 3,2 milijona evrov premoženjske koristi in za isti znesek oškodoval piransko občino. Gre za posel z najemom dela centralne portoroške plaže, ki so jo za 18.402 evra letne najemnine oddali omenjeni družbi za 20 let, pri čemer je plaža pred tem letno 'prinesla' kar 180.000 evrov dobička.

Komunalno podjetje Okolje Piran je novembra lani plažo za 20 let oddalo Hotelu Kempinski Palace Portorož in njegovi lastnici, družbi MK Group srbskega poslovneža Miodraga Kostića. Gre za plažo pred restavracijami Paco, Jadro in Cacao v Portorožu.

Okolje Piran je del plaže oddalo prek javnega razpisa, ki je bil objavljen oktobra lani. Glede na razpis gre za nekaj manj kot 2200 kvadratnih metrov površine, predviden pa je 20-letni najem z možnostjo podaljšanja za 10 let. Najnižja letna najemnina je bila določena v višini okoli 18.400 evrov brez DDV, kar v 20 letih pomeni skupno 368.000 evrov brez davka.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • ode 16:23 04.februar 2020.

    Gašpargašpar Štakorčić si je ponovno omastil brke. Treba je še ugotoviti, kam so mu lastniki hotela nakazali podkupnino.