Slovenija > Črna kronika
17 ogledov

Na Peričniku umrla Nizozemka

Žurnal24 main
Na slapu Peričnik se je ponesrečila nizozemska planinka. Kljub primerni obutvi za ogled slapa ji je spodrsnilo in padla je 52 metrov v globino.

Nizozemska planinka je popoldan nekaj po 13. uri z nezavarovane poti na območju slapa Peričnik v občini Kranjska Gora zdrsnila v globino. 50-letna Nizozemka padca ni preživela.
Z ogledom kraja nesreče in zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da si je državljanka Nizozemske skupaj z možem ogledovala slap Peričnik. Čeprav naj bi bila primerno obuta, saj za ogled slapa ni potrebna posebna oprema, ji je pri hoji na spodnjem delu zgornjega slapu spodrsnilo. Na nezavarovanem delu poti je namreč stopila izven zavarovane police na spolzko kamnito podlago, s katere je padla 52 metrov v globino, kjer je obležala. Pri tem je bila tako hudo poškodovana, da je zaradi poškodb na kraju nesreče umrla.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.